SDP demana al Govern que s’agilitzin els canvis en la cotització dels autònoms

Autor: S. B.
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 8 de Febrer de 2017

SDP insta el Govern a agilitzar els canvis legislatius necessaris perquè els autònoms cobrin en funció del que guanyen. El conseller socialdemòcrata Víctor Naudi va lamentar ahir que no s’hagi sabut res més del nou règim de cotitzacions després que el ministre de l’Interior, Xavier Espot, anunciés al novembre de l’any passat una modificació de la Llei de bases de l’ordenament tributari per tal de permetre que la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) tingui accés als ingressos de cada treballador per compte propi.

En aquest sentit, va demanar a l’executiu “que es doni pressa” i va deplorar que “de moment no sabem res” de l’estat del projecte perquè els autònoms cotitzin segons els guanys.

En aquest sentit, va anunciar que presentaran una demanda d’informació a Sindicatura preguntant per la situació i els terminis de la modificació legislativa.

“El Govern està anant amb retard sobre el que va dir el ministre Espot”, va criticar Naudi, i va assegurar que encara no s’ha fet el canvi per autoritzar la CASS a accedir a les dades per poder calcular el que hauria de cotitzar cada treballador.

“Tenint en compte que un cop hi hagi la llei s’ha de votar i tot això és a mesos vista volem que les millores perquè la cotització dels autònoms sigui proporcional es facin efectives al més aviat possible”,va manifestar.