Discurs de Jaume Bartumeu en la inauguració de l’edifici Perecaus a Canillo, 16 d’agost del 2009

Autor:
Font:
Publicat el: 16 d'Agost de 2009

logo-govern-color-base

Honorables Senyores i Senyors,

Distingides autoritats,

Senyores i senyors,

Em plau molt ser avui aquí, inaugurant l’edifici Perecaus per a usos esportius i culturals de Canillo. Un edifici modern i versàtil, el qual ve a completar de manera molt digna l’oferta cultural i esportiva que mostra Canillo i que ajudarà a engrandir els esdeveniments esportius i les activitats culturals que es fan al nostre país.

Em sento il·lusionat per l’obertura d’aquest edifici, perquè tindrà un perfil especial, en disposar de prestacions informàtiques i tècniques d’última generació, un poliesportiu completíssim, una sala de projeccions i un auditori, a més d’una bona proximitat amb el poble.

Com va deixar escrit el literat nord-americà de la primera meitat del segle XX, Floyd Dell, l’oci no significa inactivitat; és la llibertat de fer qualsevol cosa. I un edifici que permet fer diverses coses, totes elles vinculades al millor sentit del que anomenem “temps lliure”; és a dir, cultura i vida sana, em sembla una molt bona iniciativa.

Valoro especialment que l’edifici Perecaus permeti obrir les portes a col·laboracions en matèria esportiva i cultural amb altres entitats i organismes d’Andorra i de fora, i desitjo que un d’ells sigui el Govern que encapçalo, a través de les secretaries d’Estat de Turisme, de Cultura i d’Esports.

La inauguració d’avui crec que la fem encertadament en l’ambient i amb el sentiment que ara ens pertoca de fer les coses a Andorra:

el de la recuperació de la confiança en nosaltres,

en les nostres possibilitats,

en les nostres institucions,

en la nostra economia,

en la nostra capacitat de treball

i en la nostra gent.

Perquè donem exemple de treball global, permanent i a l’alça, a favor de la cultura i l’esport i -per tant- a favor dels ciutadans i de les ciutadanes d’avui, de la seva qualitat de vida i de la de les generacions futures del nostre país.

Perquè ajudem a recuperar les bases d’una bona economia, facilitant manifestacions culturals i estades esportives que reactivaran l’hoteleria, la gastronomia, els locals d’oci i una ampli conjunt de serveis que existeixen tot l’any a Canillo i al seu voltant.

Per tot plegat, i perquè, com deia André Malraux, la cultura no s’hereta, es conquista, em sento molt satisfet del resultat que avui podem contemplar.

Moltes gràcies

Canillo, 16 d’agost del 2009

Discurs en format pdf