Bartumeu recorda que continua la feina per als acords de l’OCDE

Autor:
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 17 d'Agost de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va insistir ahir que l’executiu segueix treballant per signar els futurs acords amb l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) perquè el país abandoni finalment la llista de paradisos fiscals.

En aquest sentit, el socialdemòcrata va posar de relleu que “continuem treballant en la direcció en què el país s’havia compromès” i que els diferents grups polítics que conformen l’arc parlamentari estan en “una bona fase de col·laboració seguint una política que és d’Estat”.

Bartumeu va fer les declaracions després que aquesta setmana deixessin la llista grisa les jurisidiccions de les illes Caiman i les illes Verges. Actualment el Principat està negociant amb més d’una vintena de jurisdiccions, entre les quals es troben França, Espanya, Portugal, Holanda, Bèlgica, Luxemburg, Liechtenstein i San Marino. Amb els països veïns les negociacions, de fet, ja estan arribant a la fase final. Amb França està a punt de tancar-se un acord, mentre que Espanya es manté en espera que el país aprovi el text legislatiu que regularà l’intercanvi d’informació. S’espera que el pas es faci aquest setembre.

pdf3.jpg