Bartumeu participa a París en una jornada de la formació Nouvelle Donne

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 18 de Novembre de 2019

Una delegació de Progressistes-SDP, encapçalada pel seu president, Jaume Bartumeu, ha participat aquest dissabte a París a la Journée nationale del partit polític francès d’esquerra reformista Nouvelle Donne, segons va informar la formació ahir en un comunicat.

Bartumeu va poder mantenir una trobada amb el líder i president d’honor de Nouvelle Donne, l’eurodiputat Pierre Larrouturou, amb el qual van convenir una pròxima entrevista per comentar l’actual negociació de l’acord d’associació d’Andorra amb la Unió Europea, aprofitant que Larrouturou és membre del grup parlamentari S&D que reuneix els eurodiputats socialdemòcrates i progressistes del Parlament Europeu.

La participació en la jornada de dissabte va permetre a la delegació de Progressistes-SDP seguir una taula rodona entorn de la preparació de les eleccions municipals franceses de l’any vinent. Entre altres intervinents hi va participar el vicepresident d’Anticor, Eric Alt, que va exposar les seves propostes per lluitar contra la corrupció i el pensador Patrick Vivenet.

Nouvelle Donne, que es va fundar l’any 2013 per membres d’un corrent del PS francès en desacord amb l’orientació política que agafava el seu partit, té el seu origen en el col·lectiu Roosevelt, creat el 2012 per Pierre Larrouturou, Stéphane Hessel i Edgar Morin.

El partit s’inspira en el president Franklin D. Roosevelt, que el 1930 va llençar el programa polític de New Deal per treure els Estats Units de la depressió. La formació defensa solucions pragmàtiques fonamentades en valors essencials com el progrés i la justícia social, el respecte de les persones i del seu entorn natural.