SDP carrega contra la gestió de Marsol, que “oblida les persones”

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 3 de Febrer de 2017

Els integrants del comitè local de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) d’Andorra la Vella Delfí Roca i Àngel Dalmau van carregar ahir durament contra la gestió de la majoria demòcrata, encapçalada per Conxita Marsol, al capdavant del Comú de la capital, ja que consideren que “únicament” se centra en la reactivació econòmica i no en les persones.

En aquest sentit, Roca, que va retreure a la majoria taronja que a més a més la reactivació econòmica només sigui per a una part, va recordar a l’equip de govern que “un comú no és el Govern” i va lamentar que Andorra la Vella “ha perdut tota la seva capitalitat en qüestions socials”, fet que “xoca” amb la idea que SDP té de ciutat.

Així, Roca va insistir que el primer “haurien de ser les persones que viuen tot l’any a la capital” i que s’haurien de posar els recursos de la corporació “al seu servei”. En aquesta línia, l’integrant del comitè local d’SDP va lamentar que totes les accions que porta a terme el Comú “se centren en els visitants” i “s’obliden de les persones”, i va exemplificar-ho amb el cas dels col·leccionistes, a qui “s’ha menystingut i ara han emigrat a Escaldes-Engordany”, una parròquia que “ens ha avançat en moltes coses”.

A més a més, qui va encapçalar la candidatura de la formació en els comicis comunals del desembre del 2015 va recordar que la tendència actual del turisme és visitar un país o una ciutat i viure les seves tradicions i el dia a dia, i no en canvi trobar-se “una ciutat de fran­quícies i insulsa”, i va insistir en la necessitat de “recuperar l’orgull de la capitalitat” i fer d’Andorra la Vella “un lloc sa i agradable per viure” .

Així mateix, Roca, que va reclamar novament a la majoria que es “posicioni públicament” sobre la importació de residus de Catalunya “per cremar al forn incinerador” i sobre “la segona xemeneia que es vol fer per a la planta de cogeneració”, va mostrar també la seva preocupació per “la manca d’activitat de l’oposició”, a la qual va instar a ser més combatius i aprofitar millor la informació de què disposen estant al Comú.

Per la seva part, Dalmau, que va lamentar que “del Comú cap a l’avinguda Meritxell la parròquia sigui una i de casa comuna cap avall sigui una altra”, va incidir també en la necessitat de treballar pels diferents barris i no només per una zona en concret.

Crítiques pels preus
Dalmau, que va recordar a Marsol que a “Ciutat de Valls i a Bonavista hi viuen persones”, va carregar també contra l’increment de preus públics, sobretot dels aparcaments, de l’aigua i del centre esportiu. En aquest sentit, Roca va considerar “un atracament” posar la mà a la butxaca dels contribuents per “justificar unes inversions que no s’han aconseguit amb la reducció de la despesa”, i va incidir en el fet que es vulgui presumir d’una inversió de dos milions d’euros quan aquesta quantitat s’obtindrà “amb la pujada de preu dels aparcaments i del rebut de l’aigua”.

Trobades amb veïns
Per tot plegat, des de Socialdemocràcia i Progrés, que també va posar en dubte que l’embelliment de l’avinguda Tarragona hagués de ser una qüestió prioritària, es té previst iniciar en breu tota una sèrie de reunions i trobades amb veïns, associacions i entitats dels diferents barris de la capital per copsar els seus neguits i constatar “si viuen avui pitjor o millor que fa un any”.