Bartumeu defensa el dret d’asil en una trobada socialdemòcrata a Luchon

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 20 de Juny de 2016

El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, va assistir dissabte, a Bagnères-de-Luchon, a la Trobada per una Europa de la cooperació i la fraternitat. La trobada tenia com a objectiu manifestar el suport de la família socialdemòcrata a l’acollida de refugiats i a la política de suport humanitari a les víctimes dels conflictes bèl·lics del sud la Mediterrània, així com preparar un treball polític comú en defensa dels territoris pirinencs.

Bartumeu va protagonitzar una de les intervencions i es va referir al preàmbul de la Constitució, que assenyala que el poble andorrà està decidit “a aportar la seva contribució i el seu suport a totes les causes comunes de la humanitat”. En coherència amb aquest punt de la Carta Magna, SDP defensa, segons va dir, el dret d’asil.

Bartumeu, que va assistir a la trobada acompanyat, entre altres membres del partit, del conseller general Víctor Naudi, també va fer referència a un informe de Pascal Lamy que assenyala la necessitat que té Europa d’una visió progressista comuna per plantar cara als conservadors. En l’àmbit de la cooperació pirinenca, el president d’SDP va defensar la millora de l’eix Pas de la Casa-Acs-Foix de la carretera francesa i va recordar el seu suport als projectes de millora i ampliació de la xarxa ferroviària francesa veïna a Andorra.