SDP defensa en una trobada a Bagnères-de-Luchon el dret d’asil dels refugiats

Autor:
Font: ARA
Publicat el: 20 de Juny de 2016

Amb una delegació encapçalada pel seu president, Jaume Bartumeu, juntament amb el conseller general, Víctor Naudi; la responsable de relacions internacionals de la Comissió de Política Nacional, Marian Sanchiz; la membre de la Comissió de Política Nacional, Sandra Cano; i el coordinador del Comitè Local d’Andorra la Vella i membre del Consell Nacional, Delfí Roca; SDP ha participat, aquest dissabte a Bagnères-de- Luchon, en una trobada de partits socialdemòcrates europeus sota el lema ‘Trobada per una Europa de la cooperació i la fraternitat”.

En l’acte, Bartumeu ha iniciat la seva intervenció referint-se al preàmbul de la Constitució que assenyala que el poble andorrà està decidit “a aportar la seva contribució i el seu suport a totes les causes comunes de la humanitat.” Per aquest motiu, ha recalcat que “és en coherència amb aquell preàmbul que a SDP defensem el dret d’asil” i, fent referencia a un informe de Pascal Lamy, ha posat de manifest la necessitat que té Europa de fomentar una visió progressista comuna per plantar cara als conservadors. En l’àmbit de la cooperació pirinenca, el president d’SDP ha defensat la millora de l’eix Pas de la Casa-Ax-Les Termes-Foix de la carretera francesa i ha recordat el seu suport als projectes de millora i ampliació de la xarxa ferroviària francesa veïna a Andorra.

Per la seva banda, l’alcalde de Luchon, Louis Ferré, ha exposat i defensat la recent experiència humanitària de la seva ciutat, que ha acollit cinquanta refugiats en els darrers mesos. Carole Delga, presidenta de la gran regió Midi-Pyrénées-Languedoc-Roussillon recentment creada ha posat el punt final a la trobada amb una intervenció en què ha situat la trobada pirinenca en el context d’una forta embranzida de l’extrema dreta arreu d’Europa. En aquest sentit, ha defensat el reforçament d’una plataforma progressista per defensar els valors socialdemòcrates.

Alhora, ha manifestat la voluntat del seu equip de govern, de reforçar els vincles amb els diferents territoris pirinencs i en aquest sentit ha exposat que s’està avançant en la millora de la carretera d’accés a Andorra des de l’Arieja.