SDP, preocupat per un enviament de correu sobre el retorn de l’IGI amb les adreces de centenars de persones

Autor: M. F.
Font: ARA
Publicat el: 25 de Maig de 2016

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) ha mostrat aquest dimarts la seva preocupació pel fet que fa dotze dies es va donar un enviament de correus electrònics als obligats tributaris informant-los del retorn de l’Impost General Indirecte (IGI) i en aquests correus constaven les adreces electròniques de “centenars” de persones a les quals se’ls feia aquest retorn. Consideren que el Govern ha actuat en aquest cas amb “lleugeresa” i han qualificat aquest fet com d'”inadmissible” . Tant el conseller general de la formació, Víctor Naudi, com el secretari d’organització, Joan-Marc Miralles, han posat en relleu que en aquest cas hi ha responsabilitats polítiques.

D’aquesta manera, han destacat que es tracta d’una qüestió “sensible” i que hi ha d’haver un sistema informàtic que garanteixi “la confidencialitat” d’aquestes dades i persones que vetllin per aquest compliment. D’aquesta manera, Miralles ha destacat que la Llei de bases de l’ordenament tributari fixa que s’ha de garantir aquesta confidencialitat i que aquesta premissa no s’ha complert. Des de la formació socialdemòcrata també es demanen quines són les accions que s’han impulsat per subsanar aquest error que s’ha produït, i, de fet, han anunciat que faran una pregunta oral perquè sigui resposta pel Govern al Consell General.

A més a més, des d’SDP es plantegen quin pot ser l’impacte negatiu d’aquest enviament massiu, no només per a la inversió estrangera sinó també per a la població, quan precisament s’està desplegant tot el marc fiscal.

I des de la formació política també s’ha lamentat la política tecnològica de l’Executiu. Així, han constatat el fet que encara no es puguin fer pagaments a través de Pay-Pal, malgrat des de Demòcrates per Andorra es va di que seria una realitat a l’abril del 2015. “Es tracta d’una política de desenvolupament tecnològic erràtica, ens quedem enrere en moltes iniciatives”, ha destacat Miralles, fent èmfasi també en el fet que negocis que s’han donat de baixa en el registre de comerç encara constin en el Google Business View.