SDP veu inadmissible que quedessin al descobert les adreces d’obligats tributaris

Autor: M. S. C.
Font: BONDIA
Publicat el: 25 de Maig de 2016

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va mostrar ahir la preocupació perquè dotze dies després de l’enviament d’un correu massiu que deixava al descobert les adreces electròniques dels obligats tributaris als quals es retornava l’IGI el Govern encara no hagi demanat excuses ni hagi informat del que ha passat.

La formació considera aquest fet inadmissible i per això presentarà una pregunta oral al Consell General. El conseller de la formació, Víctor Naudi, creu que l’executiu no ha posat tots els mitjans per garantir la confidencialitat i es va preguntar què pot passar quan entri en vigor l’intercanvi automàtic d’informació fiscal.

Per això considera que en aquest cas hi ha responsabilitats polítiques. La formació remarca que la filtració contravé la Llei de bases de l’ordenament tributari, que assenyala que s’ha de garantir la confidencialitat –un fet que preocupava especialment als empresaris–, així com el decret de creació del departament de Tributs, que recull que cal un sistema informàtic que persegueixi aquest mateix objectiu.

SDP indica que aquest fet podria portar a una falta administrativa o penal, però en aquest darrer cas ja hauria d’intervenir la fiscalia.

Per altra banda, la formació també va lamentar que PayPal encara no operi a Andorra quan el Govern va dir que ja seria una realitat l’abril del 2015 i va remarcar que “ens estem quedant enrere en moltes iniciatives tecnològiques”.

Així, va afegir que les accions d’Actua queden sovint com “fum” o a “mig fer”, com és el cas del Google Business View, en què ningú es preocupa de donar de baixa els comerços que tanquen, un fet que dóna una “pèssima imatge” als visitants. Per això assenyalen que per tenir un smart country cal posar-hi els mitjans.