SDP carrega contra el Govern “pel retrocés” en les polítiques d’igualtat

Autor: M. S.
Font: BONDIA
Publicat el: 13 d'Abril de 2016

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va carregar ahir contra l’executiu demòcrata “pel retrocés” que hi ha hagut en matèria de polítiques d’igualtat i per la “manca de voluntat política” per avançar en aquesta matèria.

En aquest sentit, el conseller general de la formació, Víctor Naudi, va recordar que una de les primeres coses que va fer Demòcrates per Andorra en arribar al poder el 2011 de la mà d’Antoni Martí va ser suprimir la secretaria d’Estat d’Igualtat impulsada per l’executiu de Jaume Bartumeu, així com “frenar en sec” el Pla nacional per a la igualtat, que s’havia treballat amb una quarantena d’associacions.

Així mateix, Naudi va recordar la proposta d’acord aprovada a final de la legislatura passada pel Consell General per impulsar un llibre blanc sobre polítiques d’igualtat que acabés desembocant en una llei sobre la matèria, proposta de què “ara per ara el més calent és a l’aigüera”.

Per la seva part, l’integrant del consell nacional d’SDP Carles Perea, que també va criticar el fet que s’hagi passat d’una secretaria d’Estat a un departament per a la igualtat que a més a més s’ha creat “per la pressió dels diferents col·lectius i els organismes internacionals”, va incidir en la “molta feina” que queda per fer en aquesta matèria.

En aquest sentit, Perea es va referir a la recent visita d’una delegació de la Comissió contra el Racisme i la Intolerància del Consell d’Europa (ECRI), i en les 77 qüestions en què va incidir, 45 de les quals relacionades amb el col·lectiu GLBT.

Així, Perea va destacar els incompliments que assenyala l’ECRI en aquest àmbit i els molts deures que ha de fer l’executiu, que van més enllà d’una llei d’igualtat. “¿Si el col·lectiu transsexual no pot accedir a la sanitat pública ho resoldrem amb una llei d’igualtat?”, es va preguntar Perea, que va insistir que la futura llei “no pot ser un pedaç”.