SDP exigeix la resposta del Govern a les recomanacions de l’ECRI

Autor: MARISA DA COSTA
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 13 d'Abril de 2016

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) torna a alçar la veu per denunciar la inacció del Govern. En aquesta ocasió, en matèria de lluita per la igualtat i contra la discriminació: el conseller general Víctor Naudi va comparèixer juntament amb Carles Perea, conegut implicat en el món de la vindicació en aquest àmbit, per exigir al Govern una resposta a les 77 recomanacions efectuades per la Comissió europea contra el racisme i la intolerància (ECRI, per les seves sigles en anglès).

A més de sol·licitar «diligència» per donar explicacions al respecte de les mancances detectades al país per part de l’organisme –depenent del Consell d’Europa–, els portaveus de la formació van lamentar que l’actuació de l’Executiu arribi «amb retard» o que s’efectuïn «fins i tot passos enrere» en concepte de polítiques d’igualtat i que únicament actuïn «obligats per la pressió internacional».

D’ençà 2012 Andorra no compleix els consells de l’ECRI pel que fa a discriminació, relacionats amb les mesures des d’Educació per evitar l’homofòbia i la transfòbia o fins i tot a nivell de dret legal. Són només dos dels gairebé 80 punts on el país suspèn, tal com va exemplificar Perea, tot esperant que l’impuls d’una llei de la igualtat que arriba amb molt de retard no sigui «un pegat» i doni resposta real a les necessitats detectades.