SDP lamenta el retrocés en polítiques d’igualtat

Autor: M. F.
Font: ARA
Publicat el: 13 d'Abril de 2016

Socialemocràcia i Progrés (SDP) ha lamentat que des del Govern de Demòcrates per Andorra no es doni la importància necessària a les polítiques d’igualtat. D’aquesta manera, han lamentat que durant el Govern de Jaume Bartumeu es va crear una Secretaria d’Estat d’igualtat que posteriorment va ser “anul·lada” la qual cosa, segons el conseller general de SDP, Víctor Naudi, demostra “que no hi ha voluntat de practicar aquestes polítiques”.

D’aquesta manera, tant Naudi com el membre de SDP, Carles Perea, han destacat que s’ha produït un retrocés aquests darrers anys en polítiques d’igualtat. “La igualtat no és pas una de les preocupacions del Govern de DA”, ha posat en relleu Naudi, insistint també en la feina que encara està pendent per tirar endavant, com una llei sobre la matèria. També han criticat que de la Secretaria d’Estat anterior s’hagi passat a un departament que a més a més ha estat creat, han remarcat, per la “pressió” dels col·lectius i dels organismes internacionals.

Precisament sobre la recent visita d’una delegació de la Comissió Europea contra el racisme i la intolerància (ECRI), des de SDP han posat en relleu que volen saber quines són les respostes que el Govern ha donat a les 77 preguntes plantejades per aquest organisme i fins i tot es plantegen fer una demanda d’informació si abans de l’estiu no han rebut cap contesta de l’Executiu. Perea ha posat en relleu que hi ha certes qüestions que són prioritàries, com per exemple, com es tracta els transsexuals des de la sanitat o les mesures a les escoles per tractar la igualtat.

Venda de Vall Banc

Qüestionats sobre el fet que hi hagi dos fons d’inversió que han presentat una oferta per Vall Banc, Naudi ha destacat que tot i que no té tota la informació estan “preocupats” ja que en no tractar-se d’un banc consideren que això podria afectar els llocs de treball i a més lamenten que no hi hagi cap entitat bancària “de prestigi” internacional que s’hagi interessat pel banc, la qual cosa denota, tal com ha afegit, que la seva compra potser no és massa interessant. És per això, ha insistit, que la liquidació “és una possibilitat” en la qual pot acabar aquest procés.