SDP confirma que “molt probablement” presentarà una demanda contra la Sindicatura

Autor: B. N.
Font: ARA
Publicat el: 24 de Febrer de 2016

El conseller general de SDP, Víctor Naudi, i el secretari d’organització, Joan-Marc Miralles, han comparegut, aquest dimarts a la tarda a la seu del partit, per valorar diferents qüestions de l’actualitat política. Així, després que en les darreres compareixences el partit confirmés que s’estaven estudiant possibles accions judicials envers la Sindicatura, Naudi ha confirmat que “molt probablement” la formació acudirà als tribunals per presentar una demanda contra la Sindicatura, ja que tal com ha recalcat, “no ho podem deixar passar i a més no volem que s’estableixi un precedent”. Tot i això, Naudi ha detallat que “ho estem acabant de mirar i tampoc és un tema prioritari”, però en qualsevol cas ha comentat que “volem que la justícia decideixi”.

Un altre dels temes tractats ha estat la transició, que a partir d’aquest 5 d’abril, efectuaran les diferents cadenes franceses que emeten actualment al Principat. En aquest sentit, el secretari d’organització, Joan-Marc Miralles, ha explicat que des del desembre de 2014 l’estat francès va decidir passar de l’estàndard de compressió de senyal de vídeo MPEG-2 al MPEG-4 i eliminar totes les cadenes de televisió que no emeten en definició estàndard i passar a l’alta definició.

Tot i que aquest fet es coneix des de fa més d’un any i les cadenes franceses ja fa temps que informen els usuaris d’aquesta transició, Miralles ha lamentat que avui dia, a falta de només 40 dies per a l’apagada, “Andorra Telecom encara no ha ofert cap tipus d’informació als seus clients”. D’aquesta manera, Miralles ha assegurat que “creiem que és important conèixer que farà Andorra Telecom i quins terminis seguirà”, ja que tal com ha indicat, “volem saber que passarà a partir del 5 d’abril”. Miralles ha confirmat que des de la formació s’han posat en contacte amb la parapública i ha lamentat que “l’única resposta que hem rebut és que hi estan treballant”. “Aquesta resposta, a només 40 dies de l’apagada, no ens satisfà”, ha admès. Per la seva banda, Naudi ha insistit que és incompressible que una parapública de “primer nivell” com Andorra Telecom, que està venent una tecnologia d’avantguarda, “deixi de banda una informació transparent i no avisi la població amb uns terminis d’antelació suficients”.

Finalment, SDP ha tornat a fer referència a tots els interrogants de futur que s’obren arran de la nota del FinCEN. En aquest sentit, Naudi ha recalcat que “no s’acaba tot aquí”, ja que tal com ha explicat, la preocupació actual és el futur, saber que succeirà amb els treballadors i els clients i veure com pot repercutir tota la situació en les arques de l’Estat. Així, el conseller general ha confirmat que més enllà dels 3 casos judicialitzats inicialment pel cas BPA, “no s’ha trobat res més” i ha lamentat que “malgrat totes les sospites inicials, s’ha tornat a l’origen de tot plegat”. “Jurídicament és un enrenou que va per llarg”, ha admès.