SDP preveu recórrer a la justícia pel rebuig de l’esmena a la totalitat

Autor: JULIÀ RODRÍGUEZ
Font: BONDIA
Publicat el: 24 de Febrer de 2016

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) té pràcticament decidit que acudirà a la justícia contra Sindicatura per haver rebutjat aquest òrgan del Consell General l’esmena a la totalitat al projecte de llei de pressupost per al 2016, que comptava amb la firma d’un parlamentari del grup liberal.  Així ho va donar a conèixer ahir el conseller general i president suplent del grup mixt, Víctor Naudi, acompanyat del secretari d’organització, Joan-Marc Miralles, que va indicar que “molt probablement” s’optarà per aquesta via com a pas previ perquè s’acabi veient un recurs de constitucionalitat.

Tots dos van reiterar que la decisió de Sindicatura ha vulnerat el reglament del Consell i no s’ha respectat la Constitució en haver-se posat en dubte la igualtat de tracte per a tots els consellers. Els dirigents d’SDP van manifestar que entenen que alguns ciutadans puguin pensar que aquesta no és una qüestió prioritària, però es van refermar en l’opinió que “no es pot deixar passar perquè crearia un precedent”.

Naudi va admetre també ahir, a preguntes dels mitjans de comunicació, que efectivament el síndic general, Vicenç Mateu,  havia ofert la seva signatura per substituir la de la consellera  liberal i que, d’aquesta manera, pogués ser admesa a tràmit l’esmena a la totalitat. Malgrat tot, els consellers d’SDP no van acceptar aquesta proposta. I és que, segons Naudi, Sindicatura havia interpretat “de manera esbiaixada i  molt restrictiva” el reglament i el que pretenia amb aquesta solució era arreglar l’equivocació que havia comès prèviament. “Per forma i procediment no podem deixar passar que es creï un precedent”, va recalcar Naudi.

D’altra banda, Naudi i Miralles es van referir també ahir a la darrera nota del FinCEN. El parer d’SDP és que el Govern “es penja medalles” amb aquesta nova comunicació, “quan a nosaltres el que ens preocupa és el futur”. Així, Naudi va recordar que no s’ha resolt quants treballadors hi haurà al nou banc ni quan podran recuperar els clients els seus estalvis. Per SDP, la nota posa en evidència que a BPA no hi havia més casos de blanqueig més enllà dels tres que estaven judicialitzats. “Hi haurà demandes de responsabilitat i això ens preocupa”, va afegir Naudi.

Crítiques a Andorra Telecom per no informar

Els dirigents d’SDP es van  mostrar crítics ahir amb Andorra Telecom pel fet que la companyia encara no hagi aclarit si els canals de televisió francesos que passaran a ser d’alta definició es podran seguir veient al país. Segons va indicar el secretari d’organització, Joan-Marc Miralles, el canvi es produirà el 5 d’abril, tot i que la decisió es coneix des del 2014, i no s’ha informat els usuaris. “La resposta que hem rebut d’Andorra Telecom és que hi estan treballant, però no ens satisfà”, va explicar Miralles. SDP considera que és important que es mantinguin tots els canals de televisió francesos, ja que hi ha un predomini clar dels espanyols.