Naudi subratlla que BPA «era un banc normal»

Autor: E. J. M.
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 24 de Febrer de 2016

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) insisteix en què la nota emesa pel FinCEN la setmana passada no resol tots els dubtes encara oberts en l’afer BPA. El conseller general Víctor Naudi va recordar ahir que «la nota diu que a BPA només hi ha tres casos de blanqueig judicialitzats, i que no hi ha cap més element de blanqueig». Per això, Naudi va subratllar que ha quedat demostrat que «BPA era un banc normal».

Els interrogants que es planteja SDP tenen a veure amb què va passar abans del 10 de març del 2015, data en què el FinCEN va emetre la primera nota sobre BPA, i que va portar l’INAF a intervenir l’entitat bancària. «Un any de sospites i tot torna al seu origen? Algú haurà de respondre i és preocupant, i aquesta responsabilitat pot repercutir en els fons de l’estat», va advertir.

Naudi va remarcar que amb la segona nota no es tanca el cas ja que encara no se sap quin serà el futur dels treballadors, ni quan la clientela recuperarà els seus estalvis i si se’ls retornarà la totalitat. «La qüestió ha durat massa, s’ha de resoldre ja», va clamar. El parlamentari va repetir que l’important és saber què va passar abans del 10 de març, «si va fallar la justícia, o si va fallar el sistema de prevenció de blanqueig». Amb tot, Naudi va admetre que el positiu de tot això és que «es restitueix el prestigi de la plaça financera andorrana». Amb tot, SDP demana prudència i que el Govern contingui l’eufòria.

EL FUTUR DE LA TV FRANCESA / D’altra banda, SDP va advertir ahir que tots els canals de televisió francesos estan migrant de la definició estàndard a l’alta definició, un salt que finalitzarà el 5 d’abril. Al partit li preocupa que Andorra Telecom no n’hagi informat i encara no hagi explicat com fer la transició.

La clientela d’Andorra Telecom que veu la televisió mitjançant la fibra no tindrà problemes, però els usuaris de TDT terrestre perdran el senyal dels canals francesos. SDP tem que es perdi «l’equilibri entre canals espanyols i francesos».