Tenim talent a cabassos

Autor: DELFÍ ROCA
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 1 de Febrer de 2016

SDP defensa que a Andorra hi ha talent més que suficient per cobrir, amb professionals de qualitat, les places que el Govern atribueix a dit a persones de fora d’Andorra. El ministre portaveu assegurava fa poc que era inqüestionable la millora de la situació laboral, afegint que les seves dades, per a ell inqüestionables, confirmen que s’han creat llocs de treball.

Afirmar, doncs, que a SDP defensem el talent nacional és tan inqüestionable com que el Govern, efectivament, ha creat una plaça de treball, a dit, contractant al mercat espanyol, sense concurs públic.

És tan inqüestionable com que la situació laboral del nou responsable del gabinet jurídic del Govern ha millorat. És tan inqüestionable que, a manca de reagrupament familiar, s’ha creat un lloc de treball a una estació d’esquí. Aquí ja no calen edictes, ni interns a l’Administració ni externs, oberts als residents del país.

Aquest Govern fa i desfà, contracta al mercat espanyol, saltant-se les normes, tot menystenint el talent dels professionals andorrans, que en tenim a cabassos. Defensar el talent nacional, per la gent d’SDP vol dir injectar els diners públics en l’economia local, creant circuits curts que reverteixin en la prosperitat de la gent d’Andorra.

Tips de repetir sempre la mateixa sonsònia de les contractacions foranes, potser que fem alguna cosa efectiva per acabar amb el rebuig del nostre talent. Quina és la raó perquè ningú sigui profeta a la seva terra? Jo la desconec.

Però el que si que sé és que l’Administració s’ha de regir sempre pels principis d’igualtat d’oportunitats per a tothom, així com gestionar de forma austera i transparent els recursos públics, fomentant l’eficàcia i l’eficiència alhora que ha d’exercir una inequívoca voluntat de servei a les persones.

A més, ha d’aplicar polítiques públiques de suport als emprenedors i als treballadors, autònoms o empleats, prioritzant els estímuls per crear ocupació incentivant les empreses a invertir amb seguretat, sense deixar de banda la modernització de l’administració i la lluita contra la corrupció.

Però des que governa DA el més calent continua a l’aigüera. La conversa pública, però, continua al carrer. La gent ens adonem de com la nostra estimada i vella Andorra és regida per unes persones que, insisteixo, no respecten les normes, se les salten, les trepitgen. Això sí, sempre valents!