SDP considera “tendenciosa” la decisió de no acceptar la seva esmena al pressupost

Autor: B. N.
Font: ARA
Publicat el: 31 de Gener de 2016

Després de celebrar el consell nacional, el president de SDP, Jaume Bartumeu, i el conseller general, Víctor Naudi, han comparegut, aquest dissabte al matí, per detallar les diferents qüestions que s’han tractat durant la reunió. Així, Naudi ha comentat que una de les qüestions que s’ha posat sobre la taula ha estat la decisió de Sindicatura a deixar sense efecte l’admissió a tràmit de l’esmena a la totalitat al pressupost.

En aquest sentit, Naudi ha recalcat que des de SDP es lamenta profundament aquesta situació i “no es comparteix en cap cas”, ja que segons el conseller general, “Sindicatura ha fet una interpretació tendenciosa i restrictiva del que es diu al Reglament del Consell General”.

D’aquesta manera, Naudi ha lamentat que aquesta decisió “no afavoreix el debat parlamentari” i tot i recalcar que “el mantindrem igualment”, el conseller general de SDP ha reiterat que “aquesta lectura esbiaixada no és la millor forma per garantir un debat plural, ampli i transparent”.

Quant a la interpretació realitzada per Sindicatura, Naudi ha recordat que el Reglament del Consell General “diu clarament” que l’esmena la presentarà un grup parlamentari o un conseller general amb la signatura de dos consellers generals més i, per tant, en cap moment es diu que la signatura d’un d’aquests consellers generals “ja estigui copsada pel fet de pertànyer a un determinat grup parlamentari”.

SDP presentarà “millores de precisió” en el redactat del document de l’acord d’associació amb la UE

Tal com ha comentat el president de SDP, Jaume Bartumeu, un altre dels temes que s’ha tractat durant la celebració del consell nacional ha estat la proposta de l’acord nacional en l’àmbit de les relacions amb Europa i concretament amb el procés de negociació de l’acord d’associació amb la UE. En aquest sentit, Bartumeu ha explicat que durant els últims dies el partit ha estat treballant en un document facilitat pel Govern, a partir del qual s’han pogut aprovar un seguit de propostes orientades a “millorar el text i concretar els termes exposats”.

Tot i no voler concretar quines són les propostes en qüestió, ja que “estaríem faltant a la correcció en la negociació d’aquestes modificacions”, el president de SDP sí que ha avançat que durant la setmana vinent els consellers generals del partit les exposaran davant el Govern i “esperem que durant les pròximes setmanes es pugui tancar aquest acord polític”. “Creiem que és un document que ha de ser compartit per la totalitat de l’arc parlamentari”, ha recalcat.