SDP considera “tendenciós” el vet a l’esmena als pressupostos

Autor: GERARD DEL CASTILLO
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 31 de Gener de 2016

El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, adscrit al grup mixt, va lamentar ahir la decisió de Sindicatura de no admetre la seva esmena a la totalitat dels pressupostos per un motiu de forma. “La decisió [de Sindicatura] no afavoreix el debat parlamentari ni el democràtic”, va denunciar respecte al fet que s’ha vetat l’esmena, que venia signada pels dos consellers d’SDP i la liberal Judith Pallarés, que havia cedit la seva firma per complir amb el reglament, perquè la consellera consta com a signatària a l’esmena a la totalitat del pressupost presentada pel seu propi grup. “Ho lamentem profundament i no ho compartim. Sindicatura ha fet una interpretació restrictiva i tendenciosa del reglament”, va dir.

Naudi va recordar que el reglament de la cambra assenyala que l’esmena la presentarà un grup parlamentari o un conseller general amb la signatura de dos parlamentaris més i, per tant, “en cap moment es diu que la signatura d’un d’ells ja estigui copsada pel fet de pertànyer a un determinat grup parlamentari”.

Malgrat això, el conseller d’SDP va recordar que el dijous, el dia previst per debatre les esmenes al pressupost al Consell General, “el debat el mantindrem igual”, però “al marge de la nostra esmena a la totalitat”. Després d’assegurar que la decisió de Sindicatura “no ha de marcar un precedent”, Naudi va insistir en què “aquesta lectura esbiaixada del reglament no és la millor forma per garantir un debat plural, ampli i transparent”.

El parlamentari va fer aquestes declaracions acompanyat del president del partit, Jaume Bartumeu, en la roda de premsa posterior al consell nacional que SDP va celebrar ahir al matí. Una reunió en què la formació va elaborar un document de resposta al remès fa uns dies pel Govern amb l’objectiu d’aconseguir un pacte d’Estat respecte a les negociacions per l’acord d’associació amb la UE.

Bartumeu, sense especificar-les, va indicar que SDP presentarà diverses propostes orientades a millorar el text i concretar els termes exposats. “Ens ho haurien de posar molt malament perquè no hi poguéssim ser al pacte d’Estat”, va dir.