SDP presenta una esmena a la totalitat al projecte de llei del pressupost 2016

Autor: J. S.
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 23 de Gener de 2016

Els consellers generals de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi i Sílvia Bonet, han presentat, amb el suport de la consellera liberal Judith Pallarés una esmena a la totalitat amb retorn del projecte de llei de pressupost per al 2016. Els parlamentaris d’SDP consideren que els criteris emprats per a l’elaboració dels comptes no segueixen les prioritats que consideren importants, com són “establir una tendència a poder disminuir el dèficit”, els mecanismes “per anar cap a un ajustament de les despeses corrents” o “incorporar accions orientades a evitar la fragilitat de les finances públiques”, segons van assenyalar en un comunicat. Al mateix temps, opinen que el pressupost “tampoc incorpora mesures que estimulin el creixement econòmic”.

Bonet va criticar que “el Govern, d’una banda, insisteix que cal anar cap a un equilibri pressupostari”, quan, va ressaltar, “aquests comptes s’apropen a límit d’endeutament del 40% del PIB que fixa la regla d’or. No responen a la política de contenció econòmica que s’havia demanat”, va agregar.

La consellera general també va precisar que Pallarés ha recolzat la iniciativa en un gest de cortesia parlamentària, ja que, segons va recordar, perquè una esmena a la totalitat pugui tramitar-se, “cal el suport de tot un grup parlamentari, o d’almenys tres consellers generals”. Bonet va agrair a la consellera liberal “que ens hagi donat l’oportunitat de tirar-ho endavant”.

D’altra banda, el conseller del grup parlamentari liberal Ferran Costa ha presentat una pregunta amb resposta escrita adreçada al ministeri de Cultura, Joventut i Esports, relativa a una partida de 50.000 euros destinada als frescos de Santa Coloma. En concret, Costa sol·licita al ministeri si “pot desglossar i explicar en detall en què consisteix aquesta partida” i “a quines actuacions concretes es vol destinar”.