Bartumeu, en un col·loqui de l’Institut Mitterrand

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 22 de Gener de 2016

El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, s’ha desplaçat a París per assistir a un col·loqui organitzat per l’Institut François Mitterrand amb motiu del centenari del naixement de qui va ser president de la República francesa i copríncep d’Andorra entre el 1981 i el 1995.

El col·loqui es va obrir ahir amb un parlament de Claude Bartolone, president de l’Assemblea Nacional francesa. A més, va intervenir-hi Didier Maus, exmagistrat del Tribunal Constitucional d’Andorra nomenat pel copríncep francès, Jacques Chirac, per exposar els aspectes constitucionals de la cohabitació que es va establir a França els anys 1986 i 1988 entre Mitterrand i Chirac.

Bartumeu també va participar en un dinar de treball, convidat per Hubert Vedrine, president de l’Institut François Mitterrand, on va coincidir amb Gilles Menage, que va ser cap de gabinet de Mitterrand. A més va parlar amb Guy Lengagne, exministre i exparlamentari socialista i exalcalde de Boulogne-sur-Mer.

A l’últim va trobar-se amb Gilbert Mitterrand, ll de François Mitterrand, exalcalde de Libourne i actual president de la fundació France Libertés, i amb Jean- Yves Caullet, que va ser representant de Mitterrand.