SDP, preocupat per l’increment dels assalariats amb sous més baixos

Autor: M. F.
Font: BONDIA
Publicat el: 10 de Desembre de 2015

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va mostrar ahir la seva preocupació perquè en el darrer any ha augmentat la xifra de persones que es troben en la franja dels salaris més baixos, els que van entre 962 i 1.200 euros, i alerten de les conseqüències que aquesta “precarització” pot tenir en l’economia del país. A més, també temen que amb la reforma del Codi de relacions laborals la situació actual pot, fins i tot, empitjorar.

Així ho va alertar ahir la consellera del grup mixt Sílvia Bonet valorant la resposta a la pregunta que havien formulat a l’executiu sobre l’evolució dels salaris en el darrer any, en vista dels canvis que es volen fer en el codi.

Així, Bonet va exposar diferents dades, entre les quals que el volum de persones que cobren menys de 1.200 euros ha augmentat en 1.659 en el darrer any, mentre que els assalariats només s’han incrementat en un any en 454 persones. La conclusió de la consellera és, per tant, que més d’un miler de persones han vist reduït el seu sou per sota dels 1.200 euros.

La resta de grups, és a dir aquells que cobren més de 1.200 euros, experimenten una davallada generalitzada. Així, aquest any el percentatge de persones que cobren menys de 2.000 euros és del 71% quan el mes de setembre del 2014 se situava en el 68,8%.

Aquesta disminució del nombre d’assalariats més ben remunerats, segons Bonet, pot tenir diferents efectes, entre els quals la davallada de la competitivitat de les empreses, i aquesta precarització, segons va afegir, té a més un efecte en el salari mínim i això també comporta menys ingressos per a la CASS. Així mateix, va afegir, pot tenir un impacte en el consum intern i també en les necessitats socials, ja que hi haurà més persones que necessitaran una ajuda.

Davant aquesta situació Bonet considera que cal estar vigilant perquè les noves figures que s’inclouran al nou Codi de relacions laborals no vagin “en detriment” dels salaris. Així, amb aquestes dades a la mà creu que es té una eina per “defensar que els salaris siguin dignes” quan es negociï aquesta reforma i es reserven la possibilitat de fer esmenes per establir una clàusula o fórmula per evitar la disminució dels salaris.

A més a més, des de Socialdemocràcia i Progrés volen encreuar aquestes dades que han rebut sobre els assalariats amb d’altres per contrastar l’efecte que aquest increment dels salaris més baixos ha tingut en l’àmbit social.