Sentit Comú aposta per una sala de vetlles “digna” per a la parròquia

Autor: JULIÀ RODRÍGUEZ
Font: BONDIA
Publicat el: 10 de Desembre de 2015

“Andorra la Vella es mereix una sala de vetlles digna i que estigui al nivell dels seus habitants.” Així ho va manifestar ahir el candidat a cònsol major de Sentit Comú (SDP+I) per Andorra la Vella, Delfí Roca,  acompanyat pel número 4 de la llista, Carles Perea, a les portes de l’equipament. Roca va recordar que la sala de vetlles que es va posar en marxa en aquest indret de manera provisional no compleix els requisits que ha de tenir un espai amb aquesta finalitat.

“És un moment molt dolorós per a les famílies que han perdut un ésser estimat i el Comú hauria de posar a la seva disposició un espai digne perquè puguin rebre amics i propers amb la deguda intimitat”, va manifestar Roca.

El número 1 de la llista de Sentit Comú considera que la corporació ha de donar serveis com aquest als ciutadans.  “El problema dels polítics actuals és que les provisionalitats es converteixen en permanents”, va opinar.

Una possibilitat que va apuntar Roca és que la sala de vetlles es posés al soterrani de l’edifici administratiu de la plaça Lídia Armengol si la Casa Pairal s’acabés traslladant a la primera planta d’aquest edifici o a la plaça del Poble, com  reclama també aquesta mateixa opció política.

Reunió amb comerciants

D’altra banda, els candidats d’aquesta llista es van reunir ahir amb l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, als quals van expressar la voluntat de pilotar des del Comú els plans estratègics per dinamitzar el comerç que es portin a terme. “Volem que els comerciants es dediquin a tirar endavant els seus negocis, i nosaltres ens comprometem que els plans es duguin a terme”, va manifestar Roca.

Sentit Comú vol que cada zona comercial conservi  la seva personalitat, però també que hi hagi una harmonia a tota la parròquia. “Hem d’anar cap a l’excel·lència i els turistes han de saber quin tipus de negoci hi ha en cada lloc”, va dir.

A més, aquesta plataforma proposa també fer una campanya d’educació cívica perquè les zones comercials de la parròquia es mantinguin netes. “És una aberració que els mateixos equips de vendes d’algunes botigues surtin a fumar fora i llencin les burilles a terra; per això s’ha d’educar les persones”, va afegir Roca.