Sentit Comú titlla d’“absent” la conselleria de joventut comunal

Autor: JULIÀ RODRÍGUEZ
Font: BONDIA
Publicat el: 7 de Desembre de 2015

Sentit Comú (SDP+I) considera que les instal·lacions i serveis destinats als joves al local conegut com La Central haurien d’estar oberts també durant el cap de setmana. El número 4 de la llista, Carles Perea, juntament amb altres membres de la candidatura, va poder comprovar ahir a la tarda in situ com, tot i ser diumenge, hi havia un bon nombre de joves al parc Central sense poder portar a terme cap activitat. “El que trobem a faltar és que no hi hagi una continuïtat de l’acció socioeducativa durant els caps de setmana”, va indicar Perea. 

La candidatura de Sentit Comú es mostra molt crítica amb la tasca portada a terme pel conseller de Joventut, Marc Pons, candidat a cònsol menor en aquestes eleccions per Demòcrates per Andorra (DA), ja que troben que “ha estat un conseller absent i Minguillón l’hi ha permès”.

I és que consideren que els tècnics del Comú han estat “sobrecarregats de feina” en els últims anys perquè no s’han delimitat les competències amb el Govern en aquesta matèria, fet que ha impedit el desplegament del Pla territorial de joventut. Precisament una de les propostes concretes que es vol tirar endavant en la propera legislatura en cas de guanyar les eleccions és organitzar una consulta del jovent per avançar en la realització d’un pla de joventut.

D’altra banda, Sentit Comú va convocar també ahir els mitjans de comunicació a l’estadi Comunal per denunciar la manca de manteniment de les seves instal·lacions, sobretot pel que fa a la pista d’atletisme.

El candidat a cònsol menor, Àngel Dalmau, es va referir a la necessitat de canviar el tartan, una iniciativa que requeriria, segons va assenyalar, la participació també del Govern “perquè el Comú sol no hi podria fer front” pel seu elevat cost.

Només d’aquesta manera, “amb una pista d’atletisme en condicions i afegint-hi un parell de carrils més”, segons va explicar Dalmau, es podrien organitzar esdeveniments internacionals d’atletisme, “cosa que costaria uns diners però no tants, per exemple, com els que costa la pista de gel” que s’ha posat aquest hivern a la plaça Rebés.

A més, va recordar que aviat se celebraran de nou els Jocs dels Petits Estats a Andorra, i per tant “cal posar-se les piles”. Dalmau és l’actual president del Club d’Atletisme Valls d’Andorra (CAVA) i a la candidatura hi ha també com a número 12 Josep Doval, president del club d’atletisme que porta el seu nom.