L’hora d’actuar amb seny i sentit comú

Autor: VÍCTOR NAUDI
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 7 de Desembre de 2015

Quan encarem els darrers dies de campanya i es comencen a sentir comentaris de tot tipus n’hi ha dos de recurrents. Per una banda, que la qüestió de les transferències i de les competències comunals no preocupa excessivament els ciutadans i, per l’altra, que les propostes programàtiques no s’allunyen excessivament les unes de les altres.

Doncs ho vulguem o no ho vulguem i sense entrar en el moll de l’os de la problemàtica de les competències i transferències, la seva incidència d’ençà del 1993 ens ha dut a passar dels anys d’inversió i creixement desmesurat per part de tots els comuns governats per colors diferents, al col·lapse del finançament de les administracions territorials coincidint amb la crisi econòmica.

Resultat de tot plegat, els darrers quatre anys el conjunt dels equips comunals sortint majoritàriament de Demòcrates per Andorra han estat incapaços de generar les accions necessàries per facilitar l’activitat econòmica i assegurar uns serveis públics àgils, transparents i eficaços en benefici de tota la col·lectivitat. S’ha persistit a fer perdurar allò establert i que sempre s’ha fet d’una determinada forma, mantenint el funcionament d’unes estructures sovint inviables.

Els candidats de Sentit Comú a la capital i a Escaldes-Engordany proposen tot un seguit d’accions concretes per millorar la vida dels nostres conciutadans, però abans de tot hi ha una qüestió fonamental, les nostres candidatures són coherents i s’allunyen de pactes ocults i contra natura, perquè defensen uns valors que tots compartim i es comprometen a millorar la qualitat de vida de les persones, a millorar els serveis que es presten a la ciutadania, a donar suport al comerç i al turisme, i a garantir el finançament de tot plegat.

La millora del bé col·lectiu passa per millorar les accions quotidianes de les persones molt per davant de projectes irrealitzables, i de creure i treballar per als ciutadans abans de tot.

Aquesta es la diferència, petita però potent.

És l’hora del canvi que es mereix la nostra ciutadania, és l’hora d’actuar amb seny i Sentit Comú.