La llista de Sentit Comú a Escaldes pretén “aportar frescor dins la política comunal”

Autor: B. N.
Font: ARA.AD
Publicat el: 27 de Novembre de 2015

La candidatura de Sentit Comú d’Escaldes, que engloba membres d’SDP i independents, s’ha presentat aquest dijous al matí per oferir una primera pinzellada de les diferents propostes i projectes que impulsarien en cas d’arribar al Comú. Així, el cap de llista de la formació, David Pérez, ha explicat que una de les prioritats “és posicionar al ciutadà en el centre de la gestió comunal” i “aportar frescors dins una política on creiem que hi ha un cert immobilisme, sobretot durant l’anterior mandat”.

D’aquesta manera, tot i assegurar que “molta gent ens retreu que no som massa coneguts”, Pérez ha comentat que contràriament al que es pugui pensar, “per nosaltres aquest fet és un avantatge, ja que no arrosseguem cap llast de legislatures anteriors i podem ser dinàmics i aportar noves idees”.

En relació als membres que conformen la llista, Pérez ha recalcat el caràcter paritari de la mateixa, així com “la qualitat humana i la sensibilitat social de les persones que la integren”.

Quant a les diferents propostes que el partit polític pretén impulsar en cas d’arribar al Comú, Pérez ha destacat alguns projectes com ara la revisió de l’ordenació tributària, avançar en la delimitació de les competències, reforçar la motivació dels treballadors comunals, fent especial èmfasi en els empleats del Servei de Circulació, i reduir la despesa destinada a promocions institucionals.

D’altra banda, el cap de llista de Sentit Comú a Escaldes també ha criticat “l’opacitat actual” i per evidenciar-ho ha comentat que “tenim constància que s’han fet enquestes envers el projecte Vivand i encara no ens han arribat els resultats”.

Corina Pacino, la número dos de la llista, ha explicat que una de les prioritats serà el benestar de la gent gran de la parròquia i la integració d’aquest col·lectiu dins d’altres etapes generacionals. Així, Pacino ha comentat que “volem que es recuperin els vincles entre joves i grans i fer del Comú i les seves instal·lacions un lloc de trobada”. “Cal prioritzar el servei de proximitat per conèixer millor les inquietuds i necessitats dels ciutadans escaldencs”, ha admès.

Pel que fa al número tres, Joan Carles Iscla, ha comentat que històricament la parròquia d’Escaldes s’ha caracteritzat pel comerç i l’hostaleria, però últimament ha anat perdent potència. Així, Iscla ha detallat que cal potenciar el comerç, però no només des dels eixos centrals, ja que sinó “sempre es desfavoreix les parts més allunyades”.

Per la seva banda, Dori Garcia, la número quatre de la llista, ha assegurat que “conjuntament amb el Govern, mantindrem la lluita contra la xacra social que representa avui dia la violència de gènere”.

Finalment, Alba Alvarez, cinquena representant de la llista d’SDP, ha explicat que “volem apropar el Comú a tots els ciutadans escaldencs” i també ha afegit que “revisarem els concursos de licitacions” perquè totes les empreses, tant les que fa molts anys que funcionen com les més recents, on s’inclouen molts joves emprenedors, puguin participar en igualtat de condicions.