Naudi nega la filtració d’informació i els sobta que la carta arribi ara

Autor: M. F.
Font: BONDIA
Publicat el: 17 de Novembre de 2015

Tot el que està succeint al voltant de la polèmica sobre la confidencialitat de la comissió especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera és “un cúmul de despropòsits” i suposa un “menysteniment i una manca de respecte al Consell General”. Aquest és el parer expressat ahir pel president del grup mixt i conseller de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, i pel secretari d’organització, Joan Marc Miralles.

Troben “curiós” que la carta de la directora de l’INAF s’hagi fet pública ara i creuen que si Jaume Bartumeu hagués volgut saber què va explicar Maria Cosan en la comissió “només calia veure els mitjans (de comunicació), no calia que [Víctor Naudi] l’hi expliqués”.

D’aquesta manera, Naudi va negar que hagués fet arribar cap tipus d’informació a Bartumeu (lletrat dels germans Cierco) i va recordar que precisament una de les queixes que s’han derivat és que la informació que s’ha donat en la comissió és molt genèrica i que en les qüestions “més precises, més delicades”, no s’hi ha entrat.

Naudi i Miralles van posar en relleu que tenen la impressió que el que es pretén és que l’objecte de la comissió “acabi en no res”, ja que la voluntat de l’executiu i del grup parlamentari demòcrata seria “passar de puntetes” i fer córrer una “cortina de fum” sobre aquest afer.

Naudi va recordar que l’article 50 de la Constitució estableix que el Consell General “impulsa i controla” l’acció del Govern i que el requeriment d’informació que puguin fer els consellers (i que va lamentar que no se’ls ha contestat) entra dins aquesta llibertat. És més, va remarcar que la negació d’informació per part de la Uifand no s’empara en cap norma del marc legal.

Naudi va insistir en el fet que quan es va constituir la comissió es va parlar de poder establir un reglament propi però es va veure que era molt complicat i, per tant, està sotmesa al reglament del Consell General, i va remarcar que “no s’ha dit mai” que la informació que se’n deriva sigui “secreta”. Quant a una regulació del secret d’Estat proposada pels Liberals, van dir que el que cal és “avançar” cap a la transparència.

Miralles i Naudi van voler començar la roda de premsa expressant la seva solidaritat a les famílies de les víctimes dels atemptats de París i al poble francès.