SDP acusa el Govern i el grup parlamentari de DA d’“ocultar informació”

Autor: ENRIC GUINART MAURI
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 17 de Novembre de 2015

El president suplent del grup mixt i conseller general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi, va comparèixer ahir en roda de premsa per insistir en “la manca de transparència” del Govern i del grup parlamentari demòcrata en la transmissió de la informació relativa a la intervenció de Banca Privada d’Andorra (BPA).

En aquest sentit, Naudi va explicar els motius que el van portar a abandonar la comissió especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera, la coneguda com a comissió BPA. En aquest sentit, Naudi va assegurar que l’esmentada comissió “no serveix per a res” i “no hi ha transparència”.

En la mateixa línia, el conseller general d’SDP va lamentar que “al Govern ja els va bé aquesta cortina de fum que estan magnificant”.

Al mateix temps, Naudi va insistir que l’ús del principi de la confidencialitat com a mecanisme per no enviar informació als consellers generals no se sustenta, ja que segons l’article 50 de la Constitució, va dir, “tots els consellers generals tenim dret a tenir la informació”.

Finalment, sobre la sol·licitud d’empara al síndic general, Vicenç Mateu, de la comissió BPA —avançada pel Més— per les acusacions d’unes filtracions que s’haurien utilitzat en una demanda judicial contra el Govern, Naudi va tornar a dir que “no tinc coneixement d’aquesta famosa carta”.