Bartumeu critica que Ferrer continuï sent ministra

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 11 de Novembre de 2015

El president de Socialdemocràcia i Progrés, Jaume Bartumeu, va dir-hi la seva ahir sobre el trencament del pacte entre Coalició d’Independents d’Andorra la Vella (Cd’I) i Demòcrates per Andorra (DA) a la capital, i en concret es va referir a la situació en què es troba la ministra Rosa Ferrer, integrant del gabinet Martí i, al mateix temps, líder d’una Cd’I que ha pactat amb el principal rival de DA, Liberals d’Andorra.

Bartumeu considera que això “passa quan es va a la política només per aconseguir llocs a les institucions” i va criticar que Ferrer continuï sent ministra perquè “no aporta seriositat”. En aquest sentit, Bartumeu va afegir que considera que “per molt menys que això un ministre ha de deixar el càrrec”.

Amb tot, el president d’SDP no creu que DA perdi la majoria al Consell General. En tot cas, va recordar que “nosaltres vam demostrar que amb 14 consellers es pot governar el país” i va a rmar que SDP seria coherent i continuaria donant suport a les grans qüestions d’Estat.

Quant a les candidatures d’SDP a les comunals, Bartumeu va exposar que excepte a Sant Julià no es va aconseguir construir les plataformes de redreçament comunal com era el seu objectiu per diversos motius. En aquest sentit, Bartumeu va destacar que les altres forces polítiques “no volien renunciar al seu plantejament polític”.

Així, va lamentar que a Ordino i a Encamp els liberals només els oferissin la possibilitat d’unir-se a la seva candidatura com a independents, mentre que el PS només els donés l’opció d’agrupar-se sota l’aixopluc de la coalició Junts i que ja haguessin predefinit des de bon principi qui havia de ser el cap de llista. També va criticar l’aliança dels Verds amb Liberals d’Andorra.