SDP farà la seva pròpia campanya de comunicació de l’acord d’associació amb la UE

Autor: ALBERT SANJUAN
Font: ALTAVEU
Publicat el: 25 d'Abril de 2024

Progressistes-SDP farà campanya en favor de l’acord d’associació amb la Unió Europea i ha anunciat que durà a terme reunions amb els agents econòmics i socials, rodes de premsa específiques i actes públics, entre altres per “explicar els avantatges i possibles reptes i desafiaments que l’acord pot presentar”, segons ha explicat el president, Josep Roig. En aquest sentit, el representant de la formació al pacte d’Estat, Jaume Bartumeu, ha criticat la manca de transparència per part del Govern a l’hora de fer públic el text i considera que “reforça els escèptics”.

Bartumeu ha criticat “l’actitud tossuda” del secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, perquè considera que cal ser transparent i fer públic el text tancat el passat 6 de desembre i ha titllat de “llastimós exercici” les lectures comentades de l’acord “on té l’oportunitat de fer desfilar els seus powerpoints”. Això, considera, “fa créixer els que volen votar no a l’acord”.

Com que des d’SDP no s’està d’acord amb les maneres de fer del Govern, engegarà una campanya comunicativa a favor del ‘sí’. No ha volgut posar dates perquè primer ho vol explicar als integrants del pacte d’Estat. En aquest cas, ha exposat que hi haurà reunions amb agents econòmics i socials, rodes de premsa específiques, actes públics i contingut a les xarxes socials. Pensa que un cop se superi “la fase de transparència” el que no s’ha de fer, a parer seu, són “discursos tècnics i anar a les qüestions concretes i que interessen a la ciutadania”.

L’excap de Govern ha insistit que “l’acord d’associació s’hauria pogut negociar d’una altra manera” i admet que “hi ha bondats, però també maldats. No amagarem el que no ens sembla correcte”. Sobre el posicionament actual de Concòrdia, Bartumeu els hi demana “si volen reforçar les negociacions amb Europea o volen quedar-se en l’estatus actual”.