SDP lamenta els canvis fets als CAP sense haver consultat els treballadors

Autor: GERARD DEL CASTILLO
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 28 de Febrer de 2015

Els candidats de la llista territorial de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Rita Sirkia i Alain Mateu, van visitar ahir al matí el centre d’atenció primària (CAP) de la localitat per recollir les preocupacions i neguits dels treballadors.

Segons Sirkia, la principal inquietud del personal amb el qual van parlar va ser sobre als canvis duts a terme en la gestió dels CAP. “Ens han mostrat el seu neguit perquè no hi han pogut participar, perquè ningú no els ha demanat la seva opinió i ni tan sols si els estava bé”, va assenyalar la candidata d’SDP a Encamp, que hi va afegir que també van mostrar el seu enuig perquè “no entenen ben bé que es canviïn coses que funcionen bé”.

Una altra de les principals queixes, va indicar, resideix en el fet que les infermeres han deixat de dirigir els centres d’atenció primària i ara es fa directament des del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS).

Sirkia va recordar que des de la seva formació s’ha proposat fer un pla de qualitat del SAAS i que caldrà tenir en compte en un futur que la gestió d’un CAP no és la mateixa que la d’un hospital. Els candidats territorials van aprofitar la trobada amb els mitjans per parlar del trans- port públic. Van criticar la proposta de fer una gran estació d’autobusos en considerar que primer s’ha d’apostar per millorar el transport públic i fer- ho entre tots els implicats.