Bartumeu acusa Ferrer d’abandonar la parròquia per fer el salt al Consell

Autor: GERARD DEL CASTILLO
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 28 de Febrer de 2015

L’excap de Govern i candidat nacional d’SDP, Jaume Bartumeu, va aprofitar la visita ahir al matí als comerciants de l’avinguda Meritxell per criticar el que considera abandonament de la parròquia per part de la fins fa un mes cònsol major, Rosa Ferrer.

“El comú ha deixat de banda la veritable reactivació d’aquesta artèria comercial”, va assenyalar Bartumeu, que hi va afegir que “al final hem hagut d’arribar a la conclusió que com que la cònsol major ja estava pensant en clau nacional i a presentar-se a les eleccions nacionals, no ha fet res més que deixar de banda el que havia de ser la missió que li havien confiat els ciutadans en majoria relativa”. Una missió que per a l’excap de Govern era “cuidar la parròquia, cuidar l’avinguda Meritxell i cuidar totes les artèries comercials”.

Bartumeu, que va estar acompanyat en la visita als comerciants pels candidats territorials d’Andorra la Vella, Delfí Roca i Àngel Dalmau, va recordar que la formació està molt preocupada per la situació del comerç, ja que “s’ha perdut un nombre important de llocs de treball en aquest sector en tot el país malgrat que se’nsparladereactivació”.

El candidat hi va afegir que “a la crisi econòmica i de consum s’hi suma, nosaltres estem convençuts, la deixadesa del comú”. Pel candidat, la corporació “ha abandonat la promoció del comerç de la parròquia en benefici de la parròquia veïna”. El candidat que tanca la llista nacional de Socialdemocràcia i Progrés també es va referir a una futura transformació de l’avinguda Meritxell en un eix comercial per a vianants.

“Apostem per dinamitzar les zones i el debat s’ha de fer amb els comerciants”, va indicar Bartumeu, que és del parer que “no hi ha una posició ferma del conjunt del sector comercial de l’avinguda Meritxell ni d’Andorra la Vella.

SDP aposta perquè que “en determinats moments, en determinats dies i en determinades hores de gran afluència comercial, l’avinguda hauria de poder estar destinada al passeig de les persones que ens visiten i que vénen a comprar”.

Respecte de la resta d’eixos, va denunciar els problemes en les senyalitzacions. “No pot ser que el comú hagi deixat una senyalització des de la Margineda que perjudica tots els eixos comercials en enviar tots els visitants que no coneixen Andorra fora de la capital.”