Adaptar les pensions a les necessitats de cada persona

Autor: MARISA DA COSTA
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 27 de Febrer de 2015

Els padrins van tornar a copsar ahir l’atenció de Socialdemocràcia i Progrés. Cinc dels candidats de la formació, components de la llista nacional, van dinar amb la gent gran de la capital després de compartir un berenar el passat dimecres amb el mateix col·lectiu d’Escaldes-Engordany.

I és que, per a la nova esquerra andorrana, el sector dels jubilats constitueix pràcticament un pilar per al seu programa. El número dos de la llista postulant a dos llocs al Consell General des d’Andorra la Vella, Àngel Dalmau, va afirmar que «la política no té sentit d’existir si no és la gent qui hi participa» i, en definitiva, li dóna vida.

A l’àpat celebrat a l’Hostal Calones, Dalmau va destacar la necessitat d’adaptar les pensions a les especificitats de cada persona. És a dir, tenir-ne en compte tots els factors a l’hora de distribuir els sous dels jubilats.

Com ja va defensar el candidat del partit a cap de Govern, Víctor Naudi, la intenció és assolir, a mitjà termini i fent un increment gradual any rere any, una pensió per jubilació que, com a mínim, equivalgui al sou interprofessional.

De fet, la intenció és augmentar els sous que cotitzen a la CASS per tal de mantenir la pressió fiscal però poder generar un augment de les pensions, ja que «900 euros, en moltes ocasions, no són suficients per passar el mes», va manifestar ahir Dalmau. Amb tot es vol aconseguir mitjançant la reformulació de l’actual llei de la caixa de la seguretat social, que des d’SDP es considera «millorable».

A l’acte també van assistir-hi els números dos i tres de la nacional, Sílvia Bonet i Joan-Marc Miralles, a més d’un reconegut Jaume Bartumeu entre els padrins assistents, que el van rebre amb els braços oberts.