SDP apel·la al vot responsable en l’últim míting de campanya

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 27 de Febrer de 2015

Andorra la Vella va ser la parròquia en què Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va acomiadar les reunions de poble de la campanya electoral. L’aspirant a cap de Govern, Víctor Naudi, va repassar les propostes “realistes” que ha estat defensant els últims quinze dies per tot el país.

El candidat va assegurar que el missatge d’SDP “encaixa amb les inquietuds de la gent” i va assegurar que “el projecte d’SDP és el que el país necessita”.

Naudi va concloure que SDP és l’únic partit “que mira endavant i que vol recuperar la confiança de la ciutadania.” L’excap de Govern Jaume Bartumeu, número 14 de la llista nacional, va intervenir al míting i va admetre que per entendre la diferència entre DA i LdA necessitaria “dues tesis doctorals”, en canvi, va dir que tenia clara la diferència entre SDP i el “socialisme tronat” i “d’extrema esquerra” (durant tota la campanya s’ha evitat pronunciar PS): “SDP no és el partit de la queixa, SDP és el vot responsable.”

Bartumeu va defensar de nou l’acord d’associació amb Europa i va considerar que Martí, sobre aquesta qüestió, “diu el mateix que jo he dit aquests dies perquè, és clar, no tenia projecte”. També va qualificar de “barbaritats” els arguments del candidat liberal perquè “no sap de què parla” i va recordar que el mandat de negociació amb la Unió Europea el va demanar el seu govern l’any 2010.

Finalment, quant a la delimitació de competències comunals, Bartumeu va afegir que “per molt que els Liberals i algun eminent constitucionalista socialdemòcrata ho digui, no volem tocar els comuns, són els governs de les parròquies, no de l’Estat, i han envaït competències”, va aclarir.

En l’acte de la capital no podia faltar la intervenció dels candidats territorials. El número 1, Delfí Roca, va deixar un missatge molt breu emès en una pantalla gegant ja que es trobava preparant el debat a la televisió nacional.

El número 2, Àngel Dalmau, va aprofitar el seu parlament per presentar les propostes culturals (que SDP no ha inclòs al programa de mà): protegir tots els espais i edificis catalogats en un termini de dos anys; ampliar els 20 metres dels entorns de protecció; que els espais naturals i, en especial, la vall del Madriu-Perafita-Claror serveixin de promoció turística; que l’Escena Nacional d’Andorra inclogui les companyies del país i les faci actuar fora; evitar la duplicitat d’actes culturals i afavorir el mecenatge cultural.

A Andorra la Vela també va parlar Joan-Marc Miralles, número 3 de la llista nacional, que, a peu dret –format que ja va estrenar a Santa Coloma–, va parlar de la confiança. Miralles va explicar que un polític foguejat li ha dit que “és la primera vegada que veu un equip que vol canviar les coses de veritat”.

“El nostre discurs ha anat creixent dia a dia, ha anat agafant força, i sigui quin sigui el resultat seguirem treballant”, va garantir. “Jo no sóc jugador i no m’agrada fer travesses”, va argumentar Naudi. Diumenge, la ciutadania decidirà quin missatge l’ha convençut més.