SDP insta a defugir el vot “inútil” del PS

Autor: GERARD DEL CASTILLO
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 27 de Febrer de 2015

Socialdemocràcia i Progrés va tancar ahir a la nit els actes de campanya reivindicant el vot útil per la seva formació com a única fórmula per tirar endavant el país, no només la propera legislatura sinó també els següents vint anys.

I ho va fer atacant sobretot el PS, una formació que el candidat que tanca la llista nacional d’SDP, Jaume Bartumeu, va titllar d’“extrema esquerra”.

L’excap de Govern va recordar les crides al vot útil que s’han fet des de la coalició que aglutina el Partit Socialdemòcrata, els Verds, Iniciativa Ciutadana i independents, per instar els electors a inclinar-se pel “vot responsable” que representa SDP i defugir el “vot inútil” dels que diuen “no” a tot.

El candidat feia referència a la forma d’actuar del PS al Consell en contraposició a “l’esforç que hem fet aquests dos anys per esmenar tot el que hem pogut”. Una defensa del vot cap a SDP que Bartumeu va fer en la seva intervenció a la reunió de poble que la formació va dur a terme ahir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

Una trobada a la qual no va assistir el cap de la llista territorial a la capital, Delfí Roca, que estava preparant el debat parroquial que minuts després havia de fer a Andorra Televisió.

Roca va fer una curta salutació a les prop de 80 persones que van anar a la reunió i que el van poder veure i sentir a través d’una pantalla. Bartumeu també va contraposar el programa d’SDP al de la resta de partits. “Diferenciar entre liberals i demòcrates necessitaria almenys dues tesis doctorals per poder ser explicat”, va indicar l’excap de Govern, que va insistir a marcar la diferència que hi ha entre SDP i “aquesta mena de socialisme tronat i ancorat a l’extrema esquerra”.

A la reunió de poble també va intervenir el candidat a cap de Govern, Víctor Naudi, que va insistir en la inexistència d’un projecte per als propers quatre anys per part dels demòcrates i de la tornada al passat, “a l’esperit d’abans de la Constitució”, dels liberals.

Naudi va parlar després del número dos de la llista territorial de la capital, Àngel Dalmau, que va exposar els punts sobre cultura del programa d’SDP. Aposten pel Madriu com a element principal de la promoció turística i per tancar en els propers dos anys els espais i edificis protegits.