Augmentar el sou i el nombre d’assalariats en comptes d’incrementar les cotitzacions

Autor: G. C.
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 26 de Febrer de 2015

Socialdemocràcia i Progrés no és favorable a incrementar les cotitzacions a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) per solucionar els problemes de la parapública. La formació és partidària d’augmentar el sou mínim interprofessional i d’incrementar el nombre d’assalariats, ja que això vol dir “més treballadors cotitzant a la Seguretat Social i més persones que podran cobrir les pensions de jubilació”.

Així ho va assenyalar la número dos de la llista nacional, Sílvia Bonet, en unes declaracions als periodistes ahir al matí davant de la porta de l’edifici de la CASS, on va estar acompanyada del candidat a cap de Govern, Víctor Naudi.

El partit, contrari a augmentar la pressió fiscal als ciutadans, considera que un increment en les cotitzacions “no deixa de ser una pujada de la pressió fiscal als assalariats i els empresaris, que en un moment de dificultats econòmiques l’únic que generarà són problemes”.

Igualment, des d’SDP es considera que les pensions estan garantides els pròxims anys amb el fons existent i que el redreçament de l’economia, acompanyat de l’augment dels sous i dels assalariats, és la fórmula per fer-ho. En tot cas, va recordar Bonet, “les pensions estan garantides per llei i les ha de cobrir l’Estat”.

Per últim, la candidata va indicar que proposaran un pacte d’Estat a la resta de forces que tinguin representació al Consell General per modificar la Llei de la CASS. “No volem una derogació perquè hi ha qüestions que s’han arreglat en la revisió que es va fer l’any passat”, va indicar.