SDP opina que Encamp ha estat oblidada pel Govern

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 26 de Febrer de 2015

Torn ahir d’Encamp per a la reunió de poble de Socialdemocràcia i Progrés (SDP). Alain Mateu, número 2 de la llista territorial d’SDP, va criticar el Govern de Martí perquè considera que s’ha oblidat de la parròquia: “El Govern de DA ha utilitzat ens públics, com Andorra Turisme, a discreció, però a Encamp i al Pas de la Casa ens ha deixat de costat”, va afirmar.

Mateu va insistir que “a Encamp no hem vist ni la reactivació econòmica ni la promoció turística”. A més, durant el seu parlament sobre la transparència i agilització de l’administració, Mateu va anunciar que SDP “intentarà rescatar la concessió del túnel d’Envalira”.

La número 1 de la candidatura parroquial, Rita Sirkia, va insistir que SDP dóna suport a la despenalització de l’avorta- ment en tres supòsits: embaràs fruit de violació, perill per a la salut de la mare o malformació o malaltia greu del fetus.

Sirkia va afirmar que “no pot ser que una dona que hagi de passar per això [l’avortament] sigui tractada de delinqüent, que la societat la criminalitzi”. També va anunciar que SDP aposta per llançar campanyes de prevenció d’embarassos no desitjats, d’alcoholisme, tabaquisme, drogoaddicció, malalties de transmissió sexual, obesitat…

En el seu torn, el candidat a cap de Govern d’SDP, Víctor Naudi, va considerar que “Encamp, Sant Julià i la Massana és on DA té més problemes”, referint-se a convèncer l’electorat per als comicis de diumenge i, per tant, “Martí vol tornar a cop de talonari”. Naudi va reiterar, com ha fet en les últimes reunions de poble, que Antoni Martí “vol tornar i fa por”.

Durant l’acte a Encamp SDP va exposar els tres eixos en què basa el seu programa: solidaritat, confiança i responsabilitat. A més, l’excap de Govern Jaume Bartumeu i nom que tanca la llista nacional d’SDP va assegurar que la candidatura socialdemòcrata-progressista “tirarà endavant el país”.

Bartumeu també va complir el paper que té reservat en els mítings d’SDP de defensa de l’acord d’associació amb Europa, de la modificació de la llei electoral i de la delimitació de les competències comunals.