“La gent està al límit de la paciència”

Autor: E. J. M.
Font: BONDIA
Publicat el: 25 de Febrer de 2015

Molts factors confluïen perquè Socialdemocràcia i Progrés (SDP) punxés anit en el míting de campanya de la Massana: nevava molt, el Barça jugava els vuitens de la Copa d’Europa (l’acostament a Europa que tant defensa SDP!) i el partit no té llista territorial a la parròquia. A més, la sala de La Closeta estava gelada, en consonància amb l’exterior…

Però l’equip d’SDP està convençut de la solvència del seu projecte “realista” i no va desaprofitar l’oportunitat per intentar convèncer algun votant encara despistat: “No volem majories absolutes al Consell General que facin i desfacin, els vots nuls i blancs no són vàlids: el vot responsable és el d’SDP”, va subratllar Martí Bayona, número 6 a la llista nacional.

Al seu torn, Víctor Naudi, que aspira a ser cap de Govern, va recordar que “la ciutadania està al límit de la paciència”. El candidat va repassar les principals directrius del programa d’SDP, però en ser la setena reunió de poble –sense comptar les de barri– és lògic que no aportés cap element nou al discurs.

La número 2 de la candidatura nacional, Sílvia Bonet, va parlar de sanitat, educació, pensions, solidaritat… Durant una estona va semblar que no deixaria anar el micròfon però, finalment, va cedir la paraula a Naudi, que va cloure l’acte. A la Massana també va intervenir Jaume Bartumeu, que tanca la llista nacional d’SDP.

L’excap de Govern va exclamar que “s’ha d’acabar amb l’ambigüitat del Govern de DA” i va lamentar “l’apatia de la ciutadania, que no s’implica en res”. Bartumeu va fer de nou bandera que quan va liderar l’executiu va iniciar l’acostament amb Europa, mentre que “els que deien que no ara governen i hi han entrat amb calçador”.

El candidat va argumentar que “si volem quedar-nos tancats en les nostres muntanyes a Brussel·les li és igual”, i va insistir en els grans beneficis que l’acord d’associació aportarà al país. Bartumeu no va deixar passar l’oportunitat de repartir llenya i va lamentar que en el debat territorial d’Andorra la Vella celebrat ahir a Ràdio Nacional, DA s’hi va presentar amb la número 2 de la llista, Rosa Ferrer –l’excònsol de la parròquia–, en lloc del número 1, Jordi Cinca.

Bartumeu va afirmar que “se’ls n’ha anat la mà amb les pressions polítiques” i va acusar el director d’RTVA, Xavier Mujal, de “perdre l’oportunitat de demostrar que és independent”.

En l’acte massanenc, Bayona –més tranquil que en la seva primera aparició en la reunió de Canillo– va subratllar que “SDP no som l’esquerra dogmàtica i rància que vol tenir l’exclusiva del progressisme”, referint-se al Partit Socialdemòcrata, de l’escissió del qual va sorgir SDP.

En les seves intervencions, els candidats van reiterar que SDP aposta per una administració àgil i transparent, per un Estat del benestar fort que només serà possible gràcies al redreçament econòmic i per una societat en què tothom estigui en igualtat de condicions. Ah, i una ciutadania feliç.