SDP denuncia contractacions laborals arbitràries i a “cop de talonari” al SAAS

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 25 de Febrer de 2015

La formació Socialdemocràcia i Progrés va denunciar ahir la manca de planificació i l’arbitrarietat en les contractacions del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària corresponents a càrrecs de confiança.

En una reunió amb diversos membres de la junta de representants, la candidata a la llista nacional Sílvia Bonet va criticar el model d’incorporació de professionals “a cop de talonari que ha guiat el funcionament del SAAS els darrers anys”.

En aquest punt, Bonet va demanar un sistema que “afavoreixi la promoció laboral sobre la base de la carrera professional”. Així, la candidata i actual consellera general va reivindicar que cal que tots els professionals es regeixin per una mateixa legislació.

Per corregir les deficiències del model actual, Bonet va proposar modificacions tant en la llei com en el reglament que regeixen el servei. També va defensar la necessitat d’aconseguir un pacte d’Estat que garanteixi que el model sanitari sigui “perdurable en el temps i no es vegi afectat pels canvis polítics”.

Respecte a la qualitat del servei assistencial, va posar de manifest que el personal sanitari s’ha vist afectat negativament per les retallades dels dar – rers anys, circumstància que no ha causat un deteriorament en l’atenció al pacient. “El personal sanitari s’hi esforça molt perquè els pacients no notin les dificultats per mantenir la qualitat del servei.”

Bonet, que va estar acompanyada pel cap de llista, Víctor Naudi, va concloure que s’ha de millorar la formació dels treballadors del centre geriàtric El Cedre.