SDP vol reformar la llei del SAAS per millorar-ne la seva gestió

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 25 de Febrer de 2015

“La política sanitària no s’ha de fer des del SAAS sinó des del ministeri de Salut”, va posar ahir en relleu la número dos de la llista nacional de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Sílvia Bonet, que va ser ministra de Salut, Benestar i Treball durant el Govern de Jaume Bartumeu.

Quant a la reorganització del SAAS, Bonet va insistir que “el SAAS ha de prestar l’assistència sanitària a l’hospital, als centres d’atenció primària, al servei de salut mental, etcètera, però seguint les directrius que se li plantegen des del ministeri. Sabem que al SAAS l’ambient està enterbolit, hi ha desafecció i frustració en el desenvolupament de la tasca professional”, va afegir.

“Hem de modificar la llei de creació del SAAS, que és de principis dels anys 80 i està obsoleta, i actualitzar-ne els reglaments de funcionament. Proposem un pacte d’Estat perquè entre tots ens posem d’acord sobre com volem que sigui el nostre sistema sanitari, qui l’ha de prestar i com s’ha de finançar. Els professionals són d’alta qualitat però cal organitzar- ho bé”, va matisar la candidata d’SDP.

“La política sanitària l’ha de fer el Govern, sense focalitzar- nos només en el SAAS ja que hi ha més prestadors sanitaris. Nosaltres no volem retallar cap prestació sanitària ni augmentar les cotitzacions a la CASS, sinó que volem donar sostenibilitat al sistema”, va puntualitzar.

A més de reorganitzar-ne la gestió, SDP també vol incloure més serveis al SAAS: “Volem incidir en la salut mental infantil i que l’atenció s’ofereixi des d’Andorra i, a més, volem implantar un psicòleg a la plantilla del SAAS per ajudar les famílies a afrontar els diagnòstics negatius, per exemple el d’una malaltia terminal. L’acompanyament d’un psicòleg disminueix l’angoixa, l’ansietat del pacient i de la família i el procés d’acceptació és millor”, va concloure.

Dues prioritats més d’SDP són “el replantejament de l’estructura de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell” i el funcionament de la residència El Cedre.