Víctor Naudi: “Martí fa política de sortir a la foto”

Autor: E. J. M.
Font: BONDIA
Publicat el: 24 de Febrer de 2015

El candidat a cap de Govern de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va aprofitar la seva intervenció en la reunió de poble a Escaldes-Engordany per carregar contra el cap de Govern en funcions, Antoni Martí, i el Partit Socialdemòcrata (PS), l’antic partit de Naudi i de la majoria dels membres d’SDP.

A Martí el va acusar de fer “política personal per sortir a la foto, però sense projecte” i “als socialistes” els va titllar de “sectaris” i els va definir com a “radicals d’esquerres”.

Del cap de l’executiu sortint, Naudi en va dir que “no és ètic” aprofitar la precampanya i la campanya electoral “per adquirir compromisos”, i ho va exemplificar amb la visita al primer ministre francès, Manuel Valls, i amb l’anunci de comprometre un terreny a Andorra la Vella per construir l’estació d’autobusos nacional.

El líder d’SDP va afegir que Martí “fa política parroquial” i va criticar que “Escaldes-Engordany és l’única parròquia on es permeten els girs a l’esquerra [dels vehicles] i on alguns gaudeixen de privilegis comercials”.

Naudi també es va referir a “l’espectacle diari” que els demòcrates i liberals ofereixen cada dia, “barallant-se, quan van ser companys de viatge el 2011”. “Martí vol tornar i fa por”, va concloure.

El candidat d’SDP també va lamentar “el llastimós discurs dels qui creuen que tenen l’exclusivitat del progressisme”, referint-se al PS. Naudi va voler deixar clares les diferències entre els uns i els altres: “Nosaltres no som sectaris, escoltem; nosaltres evolucionem, no ens entossudim; nosaltres no prenem posicions radicals ni diem no a tot.” “Els socialistes s’atribueixen la paternitat en qüestions socials però no fan propostes en positiu, volen augmentar l’IRPF i les cotitzacions a la CASS”, va advertir.

L’excap de Govern i número 14 de la llista nacional d’SDP, Jaume Bartumeu, també va repartir xarop de bastó al Govern sortint “per afavorir l’especulació” amb l’encunyament d’euros i afavorir que uns “saltataulells” ho hagin aprofitat per fer negoci. “Som la riota d’Europa”, va assegurar.

PROPOSTES CONCRETES

Crítiques a part, l’acte va servir per explicar les principals línies programàtiques d’SDP a la trentena de persones que van anar a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany i per presentar els dos candidats territorials: Alba Álvarez –la candidata més jove, de 22 anys– i Nazih Raad Kabbarah.

Álvarez va incidir en l’educació que vol SDP, “un model inclusiu amb igualtat d’oportunitats”, i va anunciar que el partit vol “actualitzar la política de beques”. Nazih Raad va apel·lar a la “flexibilitat horària per conciliar la vida laboral i personal”, difícil d’aconseguir en el sector privat, i va recordar que al Servei d’Ocupació hi ha inscrites 600 persones. SDP aposta “per la deducció fiscal a les empreses que contractin joves, aturats de llarga durada i persones de més de 50 anys”.