SDP adverteix que el material del cos de policia s’està quedant obsolet

Autor: E. J. M.
Font: BONDIA
Publicat el: 24 de Febrer de 2015

Potser no calen els aparells que utilitzen a CSI, però el cos de policia requereix material capdavanter: “Si volem seguir fent bandera de la seguretat, els equipaments policials s’han de revisar i actualitzar constantment”, va subratllar ahir el cap de la llista nacional de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Víctor Naudi. L’aspirant a cap de Govern es va reunir amb els agents acompanyat per Jaume Bartumeu.

“Hem parlat de la manca de material. Amb els pressupostos dels últims quatre anys s’han invertit diners en aspectes no prioritaris i els equipaments estan lluny d’estar al dia”, va comentar Naudi en sortir de la reunió.

Durant la trobada, els agents van lamentar que la nova llei de jubilació del funcionariat els perjudica més perquè “el cos de policia feia anys que feia una capitalització de les pensions per aportació pròpia, i els drets adquirits s’han vist retallats perquè la llei és genèrica i tracta igual tot el funcionariat”, va remarcar el candidat.

Naudi va afegir que els agents “també estan cansats de sentir-se estigmatitzats, i la forma de fer del Govern sortint de Martí ha provocat el fraccionament de la societat. Els policies troben a faltar el plus de reconeixement, que és important quan tens vocació de servei”.

Naudi i Bartumeu van explicar als agents que “des del Consell General volem suspendre la llei de les pensions  i fer-ne una de nova, i reprendre les negociacions a partir dels 33 acords sobre la funció pública aconseguits durant el mandat de Bartumeu”.

Quant a les prejubilacions, Naudi va advertir que “no seran tantes com les que s’esperaven perquè el servei patiria disfuncions”.