Roig interposa un segon recurs d’alçada contra la majoria comunal

Autor: IMAR MARTÍNEZ
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 11 de Desembre de 2014

El conseller d’SDP al Comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, va interposar ahir un segon recurs d’alçada a Govern contra la majoria comunal per la manca de resposta a vuit demandes d’informació fetes per Roig a la majoria comunal. El primer que va presentar, en no rebre resposta per part de Govern, ja està en mans de la Batllia i, segons va confirmar el conseller d’SDP, fa dues setmanes que està admès a tràmit.

Les peticions / Roig va explicar ahir quines van ser les demandes d’informació que va presentar els dies 12 i 25 de juny. Set de les primeres vuit peticions que va fer Roig eren sobre detalls dels pagaments efectuats a càrrec de diverses partides com els referents a «altres subministraments, atencions protocol·làries i de representació, fires, o treballs i estudis realitzats per altres empreses» entre d’altres, a més de les despeses efectuades en l’exercici prssupostari 2013 d’aquestes partides.

La darrera demanda d’informació presentada el 12 de juny feia referència a les subvencions esportives, socioculturals i de lleure concedides pel comú en el present exercici pressupostari per les «sospites», segons Roig, de que «alguna de les subvencions d’esports es va donar de forma no regular».

Les peticions del 25 de juny anaven relacionades amb Naturlandia, sol·licitant una còpia «de l’anàlisi i l’auditoria» a més del «Pla Estratègic 2012-2015».

Fins el final / El conseller d’SDP, igual que amb el primer recurs d’alçada, va assegurar que arribaran «fins el final» per tal d’aconseguir la informació, això sí, «sempre seguint els passos legals».

Per tant, cal esperar que si SDP no rep resposta en els propers dos mesos per part de Govern, faran arribar una segona demanda a la Batllia, insistint en què «amagar una informació a un conseller és amagar-se-la a la població».

Roig també va criticar a DA fent referència al silenci administratiu després del primer recurs d’alçada que van presentar al Govern, afirmant que «qui calla atorga».

El conseller d’SDP va aclarir l’afirmació explicant que «potser a DA ja els hi sembla bé la forma d’actuar del Comú de Sant Julià, i més tenint en compte que són socis».

A més, va afegir que pot «discrepar» de moltes accions i idees de DA, però també pot «estar d’acord» en moltes d’altres. Això sí, Roig considera que, en aquest cas, el Govern «hauria de ser inflexible i actuar en defensa del ciutadà».