SDP proposa una xarxa de camins per donar activitat als comerços

Autor: M. S. C.
Font: BONDIA
Publicat el: 19 de Novembre de 2014

El conseller de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) al Comú de Sant Julià de Lòria, Josep Roig, proposarà a la majoria la creació d’una xarxa de camins i senders de la parròquia, que ha anomenat Sant Julià a Peu Pla.

Des de la formació es va defensar que aquest projecte permetria donar activitat als establiments turístics amb poca inversió. La iniciativa trigaria no més d’un any a posar-se en marxa i tindria diferents actuacions que es podrien implementar progressivament.

Primer de tot caldria elaborar un cadastre d’aquests senders i aplicar una codificació per tenir-los censats.

A continuació es proposa desenvolupar un pla de senyalització, fixant de forma visible els codis al llarg de recorregut (per fer que l’usuari perdi la por de perdre’s), i donar a conèixer aquests camins a través dels mapes que es troben al mercat (com el de l’editorial Alpina).

Roig va destacar que també seria interessant elaborar una xarxa virtual de camins amb un mapa cartogràfic interactiu online i una proposta de rutes multinivell a través de les quals es podria aconsellar establiments per menjar i dormir. Això permet que cada usuari es pugui fer un itinerari a la carta.

Per altra banda, SDP planteja diferents accions de promoció de la xarxa, com rutes guiades amb un forfet tancat en què participin els guies de muntanya i els comerços, hotels i restaurants.

Altres propostes són la creació d’una cursa virtual (es pot realitzar quan el corredor ho decideix i obliga a fer una estada en un establiment) i convertir alguns refugis en guardats a l’estiu.

Tot plegat aniria acompanyat d’un pla de manteniment, que permetria la creació de llocs de treball.

Roig quantifica aquest projecte en uns 17.000 euros ja que hi ha tasques que pot realitzar personal del Comú.

Davant d’això va exposar que es tracta de “xifres que no tenen res a veure amb les que es destinen a Camprabassa” però que “poden aportar molt a Sant Julià de Lòria”, sobretot si es fa atenció a la tendència a l’alça en les persones que practiquen esports de muntanya.

La proposta es presentarà ara a la majoria comunal i també es vol contactar amb el sector empresarial per tenir el seu suport.

Per altra banda, Roig va informar que està a l’espera d’una resposta del recurs presentat a la Batllia contra el Comú per no facilitar-li la informació sol·licitada.

A fi de novembre, si la corporació no ha contestat al segon paquet de preguntes, presentarà un nou recurs d’alçada al Govern i, si cal, arribarà també a la justícia.