SDP proposa una xarxa de camins per Sant Julià

Autor: IMAR MARTÍNEZ
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 19 de Novembre de 2014

El conseller del grup mitx al Comú de Sant Julià, Josep Roig, va presentar a la seu d’SDP un projecte per crear una xarxa de camins i senders a la parròquia sota el nom Sant Julià a peu pla.

L’objectiu principal és donar a conèixer l’entorn natural i paisatgístic per fer-lo un atractiu turístic destacat d’ecoturisme potenciant, alhora, el patrimoni cultural els restaurants, hotels i comerços.

A més, segons Roig, el projecte crearia llocs de treball a la parròquia i permetria mantenir accessible i en bones condicions l’entorn natural. Roig va afegir que, a la llarga, es podria «franquiciar» amb la resta de parròquies per crear una xarxa comuna.

Passos del projecte / El projecte es basa en cinc pilars.

El primer d’ells seria elaborar un cadastre de camins i senders creant un inventari amb una codificació específica.

El següent pas seria implementar un pla de senyalització de forma que els diferents recorreguts quedin marcats de forma visible i tenir-los marcats en els mapes.

Un altre dels pilars seria la creació d’una pàgina web com a xarxa virtual on, a més de seguir els recorreguts, s’hi afegiria informació de llocs on quedar-se a dormir i on poder menjar.

El pas següent seria l’elaboració d’un pla estratègic de promoció tant per les rutes, com pels establiments interessats en adherir-se al projecte.

El darrer pas consistiria en un pla de manteniment dels camins i senders.

Roig va confirmar que avui faran arribar la proposta al comú.