Bartumeu reclama al Govern els contractes signats per la informatització de la Justícia

Autor: G. P.
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 11 de Novembre de 2014

Nou capítol en l’encreuament de declaracions i contradeclaracions provocat per la contractació de l’empresa Tracasa per a la implementació del nou sistema informàtic de la Justícia.

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, va anunciar ahir la demanda al Govern perquè li facin arribar els contractes establerts amb la societat navarresa o l’executiu foral, al mateix temps que va assegurar que si el procés s’ha tirat endavant mitjançant un conveni internacional, tal com havia assegurat el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, tampoc s’hauria respectat la llei, ja que, en cap cas, s’hauria informat el parlament ni als Coprínceps.

“Si no és un conveni internacional, no es respecta la llei; si ho és, tampoc”, va afirmar Bartumeu, que va insistir en el “risc” que el nou sistema té de filtracions de dades sensibles. El parlamentari va remarcar que la voluntat és continuar actuant sobre el tema. “El que em sembla malament és que se’ns estigui amagant el que s’ha fet, no que s’hagi contractat Tracasa o una altra empresa”, va apuntar, per després acusar el Govern “d’amagar els contractes sota la taula”. El conseller va reclamar celeritat en la tramesa de la informació reclamada: “no calen pas gaires dies per recollir, fotocopiar i trametre la informació requerida”.