SDP vol un seguiment més gran de la gestió del fons de reserva

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 10 de Novembre de 2014

La consellera general de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Sílvia Bonet, ha presentat 24 esmenes al projecte de llei de reserva de jubilació de la Caixa Andorrana de Seguretat Social, segons va informar el grup mixt en un comunicat, en què precisa que les esmenes tenen un doble objectiu: el redactat d’algunes disposicions i reforçar el seguiment de la gestió del fons de reserva per part del Consell General.

En aquesta línia una esmena a l’article 4 del projecte busca mantenir el lligam que uneixi el consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social amb el Consell General insistint que aquell òrgan d’administració és l’encarregat de presentar els informes sobre la gestió del fons de reserva al Consell General.

L’esmena per tant segueix en la línia ja defensada per la consellera general d’SDP durant el recent debat de la modificació de la Llei rectora del funcionament de la Caixa Andorrana de Seguretat Social.

Des de la formació es va recordar que en aquell debat Bonet va promoure l’obligació que ara té el consell d’administració de la CASS de mantenir una línia d’informació cap al Consell General perquè es pugui concretar el seguiment i control parlamentari de la gestió duta a terme.

En la mateixa línia, l’esmena a l’article 21 demana incorporar l’obligació d’informar el Consell General quan calgui cobrir pagaments de la branca de jubilació a partir del patrimoni del fons de jubilació.

Una mesura similar quant a la transparència és l’esmena a l’article 30 que proposa l’obligació del president del consell d’administració de la CASS de presentar informes a la comissió legislativa corresponent del Consell General.

Per últim, l’esmena a l’article 28 vol limitar el màxim d’inversió en actius de renda fixa i el màxim invertit en un mateix producte.

D’aquesta manera, segons la consellera d’SDP, “es disminueix el percentatge global invertit en renda variable a causa de la volatilitat dels mercats i la inseguretat que genera la renda variable”.