Bartumeu demana els “contractes amagats” de la informatització

Autor: M. S. C.
Font: BONDIA
Publicat el: 11 de Novembre de 2014

El president del grup mixt, Jaumeu Bartumeu, va adreçar ahir una demanda d’informació perquè el Govern li faciliti la documentació sobre l’adjudicació dels treballs d’informatització de la justícia a Tracasa (empresa que depèn de la comunitat foral de Navarra).

El líder de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) va lamentar que “fa un mes que fem debats nominalistes” sobre el tipus d’acord signat entre les dues parts però “els contractes segueixen amagats a sota de la taula”.

Bartumeu va explicar que com a representant polític no pot estar seguint pels mitjans de comunicació com es contradiuen el Govern i el Consell Superior de la Justícia “de dimecres a dijous”.

En aquest sentit va destacar que el president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, va explicar dijous passat que l’executiu ha signat amb el Govern navarrès un conveni internacional per obtenir el seu sistema informàtic de gestió processal, un fet que, segons va assenyalar Bartumeu, evidencia que no ha respectat ni la Constitució ni la llei en matèria de tractats, ja que aquesta indica que s’ha d’informar de forma immediata el Consell General dels tractats internacionals, acció que no ha tingut lloc.

Per altra banda va indicar que Casadevall cal que es posi d’acord amb el ministre portaveu, Jordi Cinca, que un dia abans havia informat que es tractava d’un conveni de col·laboració entre dues administracions públiques, un acord que Andorra no pot fer, va dir.

Per altra banda, Bartumeu va reiterar les crítiques als perills que representa el sistema d’informatització adoptat per a la confidencialitat i fins i tot va indicar que els temors s’agreugen després que Casadevall exposés que s’està dissenyant un pla de seguretat.

Això “mentre totes les dades van des de  la Batllia a Navarra. Anar i tornar”.

El president del grup mixt considera una “burla al Consell General” que el president del Consell Superior de la Justícia faci arribar un Power Point amb la informació del pla d’informatització d’aquest poder “i amagar els convenis signats”.

Davant de tot plegat va sol·licitar en quinze dies naturals, “atès que ens trobem en els darrers mesos de la legislatura” i que no cal gaire temps per recollir la informació, una còpia del contracte amb el Govern navarrès o Tracasa sobre el sistema informàtic i del contracte amb l’empresa a la qual s’hagi encarregat la direcció o coordinació de la seva implantació.

Bartumeu també va avançar que presentarà esmenes a la modificació de la Llei de l’IRPF perquè no s’han tingut en consideració totes les seves observacions.