Bartumeu no veu en perill la signatura del CDI amb Espanya

Autor: JOSEP ROMERO
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 4 de Setembre de 2014

SDP no creu que el cas Pujol posi en risc la signatura del Conveni de No Doble Imposició amb Espanya, tot i que el cap de Govern «no hagi defensat amb prou fermesa els avenços fets en matèria de transparència per part del sector financer des del 2009». Prova que el CDI amb el país del sud no està en perill és el viatge oficial que Rajoy té la intenció d’efectuar a Andorra abans de final d’any. En cas de no subscriure’s «costaria d’entendre aquest viatge», va explicar ahir el líder del SPD, Jaume Bartumeu, el qual va indicar que malgrat les dificultats i l’assetjament per part d’alguns mitjans de comunicació espanyols el document tirarà endavant ja que «les possibilitats de l’acord són importants».

Per a Bartumeu la «timidesa» de Martí ve derivada de la darrera campanya electoral del seu propi partit, DA «contrària als acords monetaris» i els «dubtes sorgits sobre l’evolució del sistema financer i l’intercanvi d’informació simultània». En aquest sentit va assegurar que al cap de Govern«li falta valor i capacitat de resistència a les pressions exteriors».

El conseller general va lamentar que, després de «molts esforços» per tal de fer sortir Andorra de la llista grisa de paradisos fiscals, ara s’està posant en entredit la seriositat del país i del seu sistema financer. Per a Bartumeu, la poca fermesa en la defensa dels interessos del Principat perjudica «a l’Estat, a la solidesa del sector financer i als 1.789 persones que treballen en el sector».

CONTINGUT ENTREVISTA AMB RAJOY/El president del grup parlamentari mixt no descarta una pregunta al Govern en el proper Consell General del 9 d’octubre en el cas que el cap de l’executiu no doni unes explicacions prou pertinents. Tanmateix va explicar que va parlar durant la jornada d’ahir amb Martí dues vegades i aquest li va comentar que informaria, la setmana vinent, de la reunió de dimarts passat amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Al respecte va considerar poc oportú que el cap de l’executiu no comparegués, «tot el risc de les preguntes» davant els mitjans de comunicació una vegada celebrada la trobada amb el mandatari espanyol.