Defensar la feina feta

Autor: EDITORIAL
Font: BONDIA
Publicat el: 4 de Setembre de 2014

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, va posar en relleu ahir que a l’executiu li ha faltat “fermesa” a l’hora de defensar els esforços que s’han fet en els darrers anys per la transparència de l’activitat financera.

De fet, el que és necessari transmetre de cara a l’exterior és que Andorra no és una mena de far west, tal com s’ha reflectit darrerament en alguns mitjans de comunicació, especialment espanyols, i en les declaracions d’alguns polítics arran del cas Pujol. D’aquesta manera, hauria estat desitjable que el cap de Govern, Antoni Martí, hagués aprofitat la seva estada a Madrid, dimarts, per entrevistar- se amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, per expressar al davant dels mitjans de comunicació tots els avenços fets i per incidir, d’aquesta manera, en la idea que Andorra no és el país que s’ha intentat mostrar al llarg d’aquests dies.

També seria necessari que de cara als organismes internacionals es fes èmfasi en aquests avenços. D’aquesta manera, i malgrat que s’han fet algunes declaracions respecte d’això, és cert que ha mancat una mica més de contundència i fermesa en aquesta defensa de la feina feta des de fa uns quants anys, reivindicant que Andorra intenta adaptar-se als estàndards internacionals.