El grup mixt farà una esmena a la totalitat al projecte de llei

Autor: JULIÀ RODRÍGUEZ
Font: BONDIA
Publicat el: 11 de Juliol de 2014

El grup parlamentari mixt va anunciar ahir en roda de premsa que interposarà una esmena a la totalitat al projecte de llei del pla de pensions de la funció pública en no compartir el fons ni tampoc la urgència amb què es vol tramitar el text, motiu pel qual també demanarà que s’allargui fins al setembre la presentació d’esmenes.

En relació amb la celeritat amb què els demòcrates volen que els consellers treballin en aquesta llei, el president del grup mixt, Jaume Bartumeu, va dir que el que es pretén és “tapar les vergonyes de la mala gestió del Govern”, ja que “han estat tres anys marejant la perdiu”.

Els membres de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) consideren que és “una mala llei” a través de la qual, a més, l’executiu vol fer “contraban legislatiu” en introduir “d’amagatotis” una dotzena de punts que canvien alguns aspectes de la Llei de la funció pública.

El grup mixt troba que el que s’ha de fer és reformar la Llei de la funció pública, i no tan sols abordar les jubilacions dels funcionaris, però amb unes taules de treball amb tots els interlocutors com les que es van formar durant la legislatura anterior. A més, creuen que aquesta reforma s’hauria de fer “des d’una posició molt diferent de la dels demòcrates”, apostant per la “defensa dels serveis públics perquè necessitem un Estat fort per tenir una economia competitiva”.

Segons va indicar Bartumeu, la situació actual de l’administració demana sacrificis “però no tots s’han de fer en la mateixa  direcció com planteja DA”.  En aquest sentit, el líder d’SDP va recordar que quan l’any 2009 es va reunir amb els integrants del cos de policia durant la campanya electoral  ja els va dir que caldria “sacrificis” durant la present legislatura, contràriament al que va fer el cap de Govern, Antoni Martí, “que els va prometre el oro y el moro”. Bartumeu considera que més important de si el text a tràmit parlamentari va acompanyat del corresponent informe preceptiu de la comissió consultiva o de si ha de tenir caràcter de qualificat o no, “és que es vulguin treure uns drets que tenien fins ara els funcionaris”.

D’aquesta manera, si el seu grup governés afirma que no optaria per una “solució radical” com la proposada pels demòcrates en aquest projecte de llei. Bartumeu va ressaltar també el fet que la comissió consultiva “no aplaudeix cap dels articles” del projecte de llei. “Nosaltres no hauríem fet saltar pels aires el que han estat cotitzant durant anys els funcionaris”, va afegir  el president del grup mixt, que va estar acompanyat pel president d’SDP, Víctor Naudi.